15/02/2023

Doe-het-zelf dakisolatiepremie is succes

	huis-renovatie-isolatie.jpg
Terug naar artikeloverzicht

Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning voor mei 2023 kunnen sinds oktober beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Dat was een van de extra energiemaatregelen naar aanleiding van de begrotingsbesprekingen. De tijdelijke premie geldt voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en bedraagt in principe 6 euro/m². Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden uitgevoerd. Sinds de introductie vroegen al 1.876 klussers de premie aan.

“Tot 30 procent van de warmte in ons huis gaat verloren via een niet-geïsoleerd dak. Door de stormloop richting bouwbedrijven en aannemers durven de wachttijden daar oplopen. Klussers die het voelen kriebelen om zelf in actie te schieten, willen we maximaal stimuleren om sneller te investeren in hun eigen energiefactuur. Met deze doe-het-zelf-premie kunnen ze de grootste verliezen via hun dak al een halt toeroepen en dat zonder dat ze er een vergunningsprocedure voor moeten doorlopen”, klinkt het.

De premie is geldig voor facturen met datum tussen 1 juli 2022 tot en met 30 april 2023 en mogen op het moment van de aanvraag maximaal twee jaar oud zijn. Enkel deze facturen komen in aanmerking voor de berekening van het premiebedrag.

 

 

Bron: Zuhal Demir - Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme © 2023 N-VA, Koningsstraat 47 bus 6, 1000 Brussel