Dikketruiendag 2017: Hou het poolijs koel

Gepubliceerd op 14/02/2017

Pinguins en een ijsbeer komen op stukken smeltend poolijs aandrijven op een zandstrand. Zo ziet de affiche van de dertiende Dikketruiendag op 17 februari 2017 eruit. Draag je steentje bij en verminder je CO2-uitstoot.

Dikketruiendag, de campagne van Departement Leefmilieu, Natuur en Energie brengt het klimaatprobleem onder de aandacht en roept scholen, ondernemingen en overheden op om minder CO2 uit te stoten. Ambassadeurs weerman Frank Deboosere, weervrouw Jill Peeters en polair wetenschapper Jan Lenaerts (K.U. Leuven en Universiteit Utrecht) motiveren iedereen om mee actie te ondernemen, want het smelten van het ijs op de Noord- en Zuidpool is een van de gevolgen van de uitstoot van broeikasgassen.

Samen tegen energieverspilling

Door samen te werken met andere scholen, bedrijven of organisaties in binnen- en buitenland wordt de impact groter. Op de website van Dikketruiendag staan verschillende goede voorbeelden van Vlaamse scholen die vorige editie samengewerkt hebben met scholen in o.a. Litouwen, Polen, Spanje en de Filipijnen. Je vindt er ook allerlei tips om af te rekenen met energieverspilling.

 

Bron: de Vlaamse Milieumaatschappij