01/09/2006

Dexia Insurance Belgium investeert in hernieuwbare energie.

Terug naar artikeloverzicht

Dinsdag 29 augustus werd de grootste installatie voor productie van zonne-energie in Belgi, die zich op het dak van de opslagplaats van Dexia Insurance Belgium te Meise bevindt, officieel ingehuldigd. Dit gebeurde in aanwezigheid van Els Van Weert, staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling en Sociale Economie, Roger Heyvaert, burgemeester van Meise, Guy Roelandt, CEO van Dexia Insurance Belgium en Gie Verbunt, CEO van de firma Izen.

330 fotovoltasche panelen zijn operationeel op het dak van de opslagplaats. Ze ontwikkelen zowat 42.800 kwh/ jaar. Dit betekent dat de zonnepanelen voldoende milieuvriendelijke stroom opwekken om te voldoen aan de elektriciteitsbehoefte van dit gebouw.

Na een korte verwelkoming door de trotse burgemeester, sprak Els Van Weert de hoop uit dat dit duurzame initiatief van Dexia Insurance Belgium een duwtje in de rug zou betekenen voor vele andere Belgische bedrijven.

"Waar het kan, levert ook DIB graag een bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van het leefmilieu", vertelde Guy Roelandt. Dit is trouwens niet het enige initiatief van DIB en zijn merken. Zo is er ook de Kilometerverzekering van CoronaDirect, de SmartBins voor afvalrecyclage in de hoofdzetel. Verzekeraars denken immers op lange termijn, en dat is prioritair voor een duurzaam beleid.

Gie Verbunt van de firma Izen verzekerde "dat zelfs in dit vaak natte land, er meer dan voldoende zonlicht is om "groene" stroom te produceren". De installatie is bovendien netgekoppeld. Dit betekent dat de opbrengst die meer geproduceerd wordt dan nodig op dat moment, automatisch naar het net gaat. Bij een tekort wordt deze stroom terug uit het net gehaald.

Bron : Dexia