19/06/2009

Denk duurzaam, denk observ.be!

Terug naar artikeloverzicht

Hoe kan ik seizoensgroenten en -fruit herkennen? Is biologisch eten duurder? Waar in Brussel kan ik duurzame voedingsproducten kopen? Hoe kan ik verspilling vermijden? Belgische of Spaanse aardbeien kopen? Wanneer vindt het Grote Milieufeest plaats? Hoe moet ik een koelkast kiezen? Wat betekent dit of gene label? Is een product na de uiterste verbruiksdatum altijd niet meer consumeerbaar? Hoe kan ik de hoeveelheid verpakkingsafval verkleinen? Zijn de zo handige doekjes echt milieuvervuilend? Hoeveel zal ik besparen als ik mijn klassieke lampen door spaarlampen vervang? Hoe kan ik muggen milieuvriendelijk bestrijden? Kilometers op je bord: wat wil dat zeggen?

U stelt zich al die vragen? De website www.observ.be van het Brusselse Observatorium voor Duurzame Consumptie geeft u de antwoorden!

En er is nog meer:

  • Bent u op zoek naar informatie over de onderzoeken en de publicaties van het Observatorium: ga naar Onze dossiers over onderwerpen zoals voeding, verpakking, gevaarlijke producten, duurzaam consumeren,...
  • Wilt u meewerken aan het Brusselse Netwerk voor Duurzame Voeding: neem een kijkje in de rubriek RaBAD.
  • Wilt u aanwezig zijn op evenementen met betrekking tot duurzaam consumeren: onze agenda houdt u op de hoogte.

Het Brusselse Observatorium voor Duurzame Consumptie is een partnerschap tussen het OIVO en Leefmileu Brussel, gesteund door de minister van Leefmilieu, Energie en Waterbeleid.