05/10/2022

Demir vraagt Fluvius om extra kosten in energiefactuur maximaal te voorkomen

verwarming-2
Terug naar artikeloverzicht

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir heeft aan Fluvius en haar voorzitter Wim Dries gevraagd om, gezien de context van de energiecrisis en het belang van koopkracht van de mensen, de tering naar de nering te zetten om zo weinig mogelijk kosten in het lokale aandeel van de energiefactuur te verrekenen. Demir schreef naar Fluvius-voorzitter Wim Dries dat hij “alle mogelijke pistes” moet onderzoeken. “In een energiecrisis is het zaak dat élk niveau haar verantwoordelijkheid neemt. Vlaanderen doet dit jaar een extra financiële inspanning van 168 miljoen euro om ervoor te zorgen dat haar aandeel in de factuur niet stijgt, ik verwacht dat van alle bestuursniveau, ook de lokale besturen via Fluvius”, klinkt het bij Demir.

Fluvius is een intercommunale die niet door Vlaanderen, maar door de lokale besturen bestuurd wordt. Welke kosten Fluvius verrekent in de tarieven beslist ze zelf, mits goedkeuring door de regulator VREG, zonder dat Demir daar in kan tussenkomen. Demir vroeg daarom Fluvius formeel in de schoot van haar raad van bestuur de bespreking aan te gaan om al het mogelijke te doen om de stijging van het lokale aandeel in de energiefactuur van de mensen te voorkomen. De raad van bestuur van de intercommunale zal zich hier de komende week over buigen.

 

 

Bron: Zuhal Demir - Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme © 2021 N-VA, Koningsstraat 47 bus 6, 1000 Brusse