03/10/2008

Definitief akkoord over nieuwe glastuinbouwzone in Roeselare

Terug naar artikeloverzicht

De leden van de Vlaamse Regering hebben vandaag hun principieel akkoord verleend aan de definitieve afbakening van het regionaalstedelijk gebied Roeselare, hierin is de ontwikkeling van een nieuwe glastuinbouwzone in Roeselare inbegrepen.

De nieuwe glastuinbouwcluster in Roeselare is het eerste  grootschalige glastuinbouwproject in Vlaanderen dat definitief groen licht krijgt van de Vlaamse Regering en waarvan de concrete realisatie op korte termijn van start kan gaan. De agrarische bedrijvenzone in Roeselare-West zal om en bij 35ha groot zijn, met ruimte voor 18ha serres. 

Eerder dit jaar hechtte de Vlaamse Regering haar principile goedkeuring aan een nieuwe glastuinbouwzone in Oudenburg, bij Oostende, en ook in Beveren wordt een provinciaal initiatief voor een glastuinbouwzone mogelijk gemaakt door de beslissing van de Vlaamse Regering.

Deze glastuinbouwzone in West-Vlaanderen zal de modernisering van de serreteelt in de provincie versnellen. Het gebied in Roeselare levert niet enkel voordelen op naar milieu, energie en economie toe, maar zal zich tevens in de nabijheid van een groenteveiling bevinden. Het hergebruik van restwarmte dat in de dichte omgeving van het gebied aanwezig is, wordt momenteel onderzocht.

"Dit is de eerste grootschalige en duurzame glastuinbouwzone waaraan de Vlaamse Regering definitief haar goedkeuring verleend heeft. Ik ben ervan overtuigd dat de andere lopende projecten, zoals dit in Oudenburg en Beveren, eenzelfde voorspoedig traject zullen afleggen. De betrokkenen in Roeselare kunnen nu aan de slag met de concrete realisatieplannen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de eerste serres binnen afzienbare tijd gebouwd zullen worden." aldus de minister-president.

Bron : Persmededeling van de Vlaamse Regering