15/11/2004

De Vlaamse Regering verleent een aantal stedenbouwkundige vergunningen voor werken aan het Deurganckdok.

Terug naar artikeloverzicht

In het kader van de werken aan het Deurganckdok verleent
de Vlaamse Regering een aantal stedenbouwkundige vergunningen voor werken op het grondgebied van Beveren. Het betreft het uitvoeren van wegenis- en rioleringswerken in de Waaslandhaven Noord, het aanleggen van een rotonde op de kruising van de Hazopweg en de Steenlandlaan, de aanleg van een verbindingsweg tussen het Geslecht en de Scheldedijk, de aanleg van een doodloper vanuit Kalisbundel noordwaarts en de aanleg van het weidevogelgebied Doelpolder Noord en de kreek in Buffer Noord.

Deze bouwvergunningen, waarvoor dwingende redenen van groot algemeen belang gelden, worden door de bevoegde minister binnen de 15 dagen ter bekrachtiging aan het Vlaams Parlement voorgelegd. De Vlaamse Regering gelast de bevoegde minister om het project aan te melden bij de Europese Commissie conform de richtlijn over de instandhouding van de natuurlijke habitats en de wilde flora en fauna.

Ze beslist tevens geen nieuwe vergunningen in het kader van het Nooddecreet te verlenen, tenzij indien de vergunningsaanvragen slaan op kleine, technische aspecten die geen fundamentele impact hebben op de betrokken regio.

Ze zal in de beslissingen omtrent de Scheldeverdieping en de Lange Termijn Visie Schelde-estuarium voldoende aandacht hebben voor onder meer landbouw- en KMO-zones door onder meer een interkabinettenwerkgroep ter zake samen te roepen en in het verdere proces voldoende aandacht te hebben voor de standpunten van de gemeenten voor wie de beslissingen van (in-)direct belang zijn.

Bron : Persdienst Vlaamse regering

Extra info : Natura 2000 network