06/02/2004

De Vlaamse regering keurt principieel het voorontwerp van decreet goed dat instemt met bijlage V van het OSPAR- Verdrag.

Terug naar artikeloverzicht

Vlaamse regering in kort bestek - 6 februari 2004

Op voorstel van Vlaams minister Gilbert BOSSUYT en van Vlaams minister Ludo Sannen en van Vlaams minister Patricia CEYSENS:

De Vlaamse regering keurt principieel het voorontwerp van decreet goed dat instemt met bijlage V van het OSPAR- Verdrag. Het OSPAR-Verdrag ter bescherming van het mariene milieu van de Noordoostelijke Atlantische Oceaan werd op 22 september 1992 in Parijs ondertekend door Belgi, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Ierland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. In aanvulling bij dit Verdrag werd de bijlage V door dezelfde Verdragsluitende Partijen goedgekeurd in Sintra op 23 juli 1998. Deze bijlage voorziet bijkomende maatregelen om het mariene milieu te beschermen tegen de schadelijke effecten van menselijke activiteiten en ter verzekering van het behoud en duurzame gebruik van biologische diversiteit in de Noordelijke Atlantische Oceaan. Het voorontwerp van decreet wordt nog voor advies voorgelegd aan de MiNa- Raad, de SERV en daarna aan de Raad van State.

Bron : persdienst Vlaamse regering

_______________

Extra info :

Voorstel voor een besluit van de Raad houdende goedkeuring namens de Gemeenschap van de nieuwe bijlage V inzake de bescherming en het behoud van de ecosystemen en de biologische diversiteit van het zeegebied bij het Verdrag inzake de bescherming van het mariene milieu in het noordoostelijk deel van de Atlantische Oceaan, het desbetreffende aanhangsel 3 en de overeenkomst inzake de betekenis van bepaalde in de nieuwe bijlage gehanteerde begrippen