28/05/2004

De Vlaamse regering keurt principieel een gewestelijke stedenbouwkundige verordening goed met het oog op de uniforme regeling inzake hemelwaterputten, infiltratie- en buffervoorzieningen, en gescheiden lozing van afval- en hemelwater

Terug naar artikeloverzicht

Op voorstel van Vlaams minister Dirk VAN MECHELEN:

De Vlaamse regering keurt principieel een gewestelijke stedenbouwkundige verordening goed met het oog op de uniforme regeling inzake hemelwaterputten, infiltratie- en buffervoorzieningen, en gescheiden lozing van afval- en hemelwater. Het heft een vroeger besluit op dat analoge voorschriften door middel van gemeentelijke verordeningen mogelijk maakte. Hierdoor zijn tussen de gemeenten onderling verschillende regelingen ontstaan en dat is niet wenselijk. Tegelijk wordt het toepassingsgebied van de vroegere reglementering uitgebreid en worden de technische voorschriften meer gedetailleerd. Dit besluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Bron : persdienst Vlaamse regering

_________________________________

Extra info :

Gewestelijke stedenbouwkundige verordening voor hemelwaterputten en infiltratievoorzieningen definitief goedgekeurd (01 Oct 2004)