18/09/2009

De lucht in uw huis heeft een schoonmaakbeurt nodig

Terug naar artikeloverzicht

Wist u dat de binnenlucht, in ons huis, ons appartement of op kantoor, vaak sterker vervuild is dan de buitenlucht?

En wist u ook dat wij tot 90% van onze tijd binnen doorbrengen? En dat wij door een paar kleine maatregelen te nemen de impact van die vervuiling op onze gezondheid en ons leefmilieu kunnen beperken? Dat is dan ook de reden waarom de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, met de steun van Paul Magnette, Minister van Klimaat en Energie, een nieuwe informatie- en communicatiecampagne lanceert, onder het motto: "De lucht in uw huis heeft een schoonmaakbeurt nodig".

"De schadelijke gevolgen van binnenhuisvervuiling op het milieu en onze gezondheid kunnen we enkel verminderen door een combinatie van een betere regelgeving door de overheid en een gedragswijziging bij de consument", aldus Paul Magnette. Daarom werd, gelijklopend met de goedkeuring van het Lucht- en Productplan door de Ministerraad, een campagne gelanceerd over binnenhuisvervuiling, waarmee men de kwaliteit van producten zoals detergenten, vernis, verf, interieurparfums, enz. wil verbeteren.

Via deze campagne wil men niet alleen de aandacht van het publiek vestigen op de binnenhuisvervuiling maar vooral ook verschillende oplossingen of maatregelen voorstellen waarmee we die vervuiling kunnen beperken. De campagne zal vanaf 22 september 2009 in de media komen (advertentiecampagne in tijdschriften, bannering). Vanaf die datum zal eveneens een site (www.binnenlucht.be) worden gelanceerd waarop men eenvoudige maatregelen zal vinden om binnenhuisvervuiling te bestrijden. In samenwerking met de RVA zal de FOD via de dienstencheque-ondernemingen tegelijkertijd infobrochures in de huishoudens verspreiden.

Bron : Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu