15/02/2016

Dagen Zonder Vlees

Back to article overview
Van 10 februari tot 26 maart 2016 kan je meedoen met de nieuwe campagne Dagen zonder Vlees. Een beetje minder vlees of vis maakt al een verschil op je ecologische voetafdruk. Dit jaar kan je drie extra uitdagingen aangaan: minder voedselverspilling, meer seizoengroenten en minder wegwerpverpakkingen.

Geen pleidooi voor volledig vegetarisme

De opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zoveel mogelijk mensen. Zo besparen we sterk op onze ecologische voetafdruk want vleesconsumptie is een van de hoofdoorzaken van de klimaatverandering. Dagen Zonder Vlees is geen pleidooi voor volledig vegetarisme, maar een gezamenlijke uitdaging voor duurzamere voedingsgewoontes.  Dit jaar gaan 20 politici die aan, samen met duizenden burgers. Ook de VMM doet mee met een grote groep collega’s.

Maak meteen van de gelegenheid gebruik om je culinaire horizonten te verleggen. Wie maaltijdinspiratie zoekt, kan die vinden bij de toegankelijke recepten met seizoensgroenten van o.a. Jeroen Meus, Jamie Oliver, Yotam Ottolenghi, Nigella Lawson …  

Extra uitdaging?

Zin in een extra uitdaging? Dit jaar kan je nog een stapje verdergaan door minder eten weg te gooien, meer seizoensgebonden te eten en minder wegwerpverpakkingen te kopen.  Weet je niet hoe je daaraan begint? Pik dan zeker alle tips mee op de site van Dagen Zonder Vlees.

Neem een kijkje op Dagen Zonder Vlees.

Bron: Vlaamse Milieumaatschappij