Dag van de Technologie 2004: nu al 80 deelnemers

Gepubliceerd op 21/11/2003

Vlaams minister-president Bart Somers en Vlaams ministervan Wetenschappen en Technologische Innovatie Dirk van Mechelen startten donderdag 20 november de campagne van de tweede editie van de Dag van de Technologie. Dat gebeurde in aanwezigheid van een 300-tal
vertegenwoordigers van het Vlaamse bedrijfsleven, het hoger en universitair onderwijs en de top van de socio- en culturele sector. Nu al zegden 80 bedrijven en instellingen toe. Inschrijven kan nog tot 12 januari 2004.

De bedoeling van de Dag van de Technologie is dat onderzoeksinstellingen, universiteiten, hogescholen en bedrijven hun technologien aan een ruim publiek zichtbaar maken en bezoekers op die manier inzicht geven in de ontwikkelingen en praktische toepassingen van de nieuwste technologien. Ook de Vlaamse jongeren kunnen zo warm gemaakt worden voor technische of hogere studies in een wetenschappelijke richting.

De tweede editie van de Dag van de Technologie wordt voor het grote publiek zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt. Zo wordt het aanbod uitgebreid met instellingen en bedrijven die niet alleen producten en diensten aanbieden die het ruime publiek kent en aanspreken, maar die ook teruggrijpen op het dagelijkse leven van de doorsnee burger. Genteresseerden kunnen daarom op 14 maart 2004 kosteloos en overal in Vlaanderen een kijkje nemen in tal van bedrijven, onderzoeksinstellingen, universiteiten, hogescholen, musea, ....

Nieuw aan deze tweede editie is dat op regionaal vlak Technologierally's georganiseerd worden voor het brede publiek. Ze bieden aan de deelnemers de mogelijkheid om kennis te maken met diverse technologische aspecten in een bepaalde regio: historische gebouwen, musea, bedrijven, installaties, labo's, wetenschappelijke instellingen.. Deze zoektochten verbinden diverse plaatsen in een stad en wijde omgeving die een technische of technologische component hebben - hetzij toekomstgericht, hetzij verwijzend naar het verleden.

Al 80 bedrijven en instellingen hebben toegezegd deel te nemen aan de Dag van de Technologie.Inschrijven kan nog tot en met 12 januari 2004.

Deelnemers aan de Dag van de Technologie kunnen zich ook kandidaat stellen om toekomstbrunches te organiseren voor leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs in de week die de Dag van de Technologie voorafgaat. Leerlingen zitten aan de 'brunchtafel' met onder meer bedrijfsleiders, ingenieurs, wetenschappers, docenten aan universiteiten en hogescholen en medewerkers van de VDAB. Op een informele manier krijgen leerlingen een idee van wetenschappelijke en technologische functies in de bedrijfs- en onderzoekswereld, de studies die eraan voorafgaan, de toekomstperspectieven die deze jobs bieden en de verwachtingen van de bedrijfs - en onderzoekswereld.

Voor meer informatie:
www.dagvandetechnologie.be/pers

Maarten Stroobants
Tel. 02-553 61 76     
Fax.02-553 55 79
e-mail: maarten.stroobants@coo.vlaanderen.be

Joeri Casteleyn
Tel. 02-553 59 88
Fax. 02-553 60 07
e-mail: joeri.casteleyn@wim.vlaanderen.be

Bron: persdienst Vlaamse regering.