15/01/2021

Circulaire Economie als motor van de Vlaamse werkgelegenheidsgroei

Hersteleconomie-Circulair-Repai
Terug naar artikeloverzicht

Als de circulaire economie wordt gerealiseerd, creëert ze tegen 2030 mogelijk 30.000 nieuwe banen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Steunpunt Circulaire Economie (CE), dat op 19 januari tijdens een webinar werd toegelicht. Het Steunpunt CE voert in opdracht van Vlaanderen Circulair beleidsondersteunend onderzoek uit om de transitie naar een circulaire economie te meten en in kaart te brengen.  

Vlaanderen wil koploper zijn in de circulaire economie. In een circulaire economie willen we materiaalstromen zo lang mogelijk in de kringloop houden en daarvoor zijn voldoende arbeidskrachten nodig. Het is erg belangrijk voor prognoses van werkgelegenheid om zicht te krijgen op deze toekomstige arbeidsplaatsen. Daarom voerde het Steunpunt Circulaire Economie (met onderzoekers van KU Leuven, UAntwerpen, UGent en VITO en gefinancierd door de OVAM en EWI) een werkgelegenheidsanalyse uit. De belangrijkste resultaten lichtte het Steunpunt CE toe tijdens het online event van Circle Economy in het kader van hun Circular Jobs Initiative.  

Meer informatie  

Lees het persbericht van het Steunpunt Circulaire Economie met de belangrijkste resultaten van hun werkgelegenheidsanalyse.  

De publicaties en resultaten van het onderzoek zijn ook terug te vinden via ce-center.be. Toelichting bij de resultaten leest u in de blog.

 

 

Bron: De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, Vlaamse Overheid