07/05/2013

CICI-call

Back to article overview

Heb jij ideeën voor een innovatieve samenwerking tussen creatieven/kunstenaars, wetenschappers en/of ondernemers? Als je voorstel aan de voorwaarden voldoet, kan je met de Call voor Innovatie met de Creatieve Industrieën (CICI) tot 50.000 euro subsidie aanvragen voor je project!

Minister Ingrid Lieten wil meer inzetten op innovatieve kruisbestuivingen. Het samenbrengen van wetenschappers, bedrijven en de creatieve sector heeft een enorm potentieel. Technologie en wetenschap hebben bijvoorbeeld een positieve impact op innovaties in de creatieve industrieën. Omgekeerd zijn creatieve industrieën uit zichzelf erg innoverend. Zij kunnen ook leiden tot doorbraken in de wetenschap, in het bedrijfsleven of in onze samenleving.

Om een dergelijke kruisbestuiving tussen de creatieven/kunstenaars, wetenschappers en/of ondernemers aan te moedigen is er een specifiek subsidiekanaal opgericht. Het CICI-programma moet toelaten een aantal inspirerende samenwerkingsverbanden op te bouwen waarin de brug tussen creatieve industrieën en andere sectoren wordt gemaakt. Je kan meer te weten komen over dit subsidiekanaal tijdens een aantal infosessies (www.flandersdc.be/nl/cici/info).

Wat zijn de modaliteiten?

De uiterste indiendatum voor projecten is 19 augustus 2013 (voor 12u 's middags).
Om in aanmerking te komen moet het project voldoen aan:

  • Nieuwe kennis opbouwen die kan leiden tot een nieuw of significant verbeterd product, dienst, proces, marketingmethode of organisatiemodel.
  • Een aantoonbare economische en/of maatschappelijke finaliteit hebben.
  • Een duidelijk onderscheid hebben ten opzichte van de dagelijkse activiteiten van de betrokken actoren, met duidelijke innovatieve uitdagingen.

De consortiumvoorwaarden zijn:

  • Minstens 2 actoren waarvan zeker 1 creator aangevuld met een kennisinstelling en/of een bedrijf.
  • Wie zijn creatoren? architecten/architectenbureaus, ontwerpers, regisseurs, scenaristen, acteurs, beeldend kunstenaars of kunstenaarscollectieven, gaming developers, auteurs, vertalers, illustratoren, journalisten, persfotografen, auteurs, componisten, uitvoerende muzikanten, podiumkunstenaars, communicatie-, reclame-, PR-bureaus

De projectvoorwaarden zijn:

  • Duur van het project: maximaal 12 maanden
  • Begroting: minimaal 20.000 – maximaal 400.000€
  • Subsidiepercentage varieert tussen 35 en 70% naargelang bijkomende voorwaarden (samenwerking, K(M)O) met een maximale subsidie van 50.000€

Voor de begeleiding van het project kan beroep gedaan worden op procesbegeleiders (lijst www.flandersdc.be/nl/cici/procesbegeleiders).

Bron: Innovatiecentrum Vlaams-Brabant