20/01/2005

Campagne Groen op school

Terug naar artikeloverzicht

De luchtkwaliteit in onze scholen is niet optimaal. Planten dragen bij tot het psychisch en fysiek welbevinden en een schonere lucht. De campagne 'Groen op school' informeert scholen over de gezondheidseffecten van planten.

'Groen op school' informeert de scholen over de gezondheidseffecten van planten en reikt concrete handvatten aan om zelf een groenbeleid op te zetten en om de materie te integreren in het lessenpakket. De inhoud van de campagne draait rond de boodschap dat heel wat scholen te kampen hebben met een slecht binnenklimaat, met alle gevolgen vandien voor het personeel en de leerlingen. Investeren in planten en het opzetten van een groenbeleid bieden een oplossing. Verder zijn de kinderen van nu de werknemers van morgen. Veiligheid en welzijn zijn dan ook iets wat van jongsaf aan een thema moet zijn.

De campagne wordt gelanceerd door VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing), met de steun van de Europese Commissie. Prevent vzw cordineert het project en ontwikkelde het voorlichtingsmateriaal, begeleid door NIGZ-Werk & Gezondheid. Het pakket bestaat uit een stappenplanbrochure, een educatieve poster en een actieblad.

Lees de volledige persmededeling : 'Planten helpen om scholen gezonder te maken' (Prevent)