24/01/2019

BREF SF call for initial positions

foundry
Terug naar artikeloverzicht

De leden van de Technische Werkgroep (TWG) worden door het EIPPCB uitgenodigd om hun standpunten mede te delen over de BREF SF (Smitheries and Foundries Industry). Dit is een herziening van de BREF SF uit 2005.

De activiteiten waarop de herziening van toepassing is, zijn zoals vermeld in de IED-bijlage I, 2.3.b, 2.4 en 2.5.b:

  • de verwerking van ferrometalen door: smeden met hamers met een slagarbeid van 50 kJ per hamer, wanneer een thermisch ingangsvermogen van meer dan 20 MW wordt gebruikt
  • het smelten van ferrometalen met een productiecapaciteit van meer dan 20 t per dag
  • de verwerking van non-ferrometalen: het smelten, met inbegrip van het legeren van non ferrometalen, inclusief terugwinningsproducten en het gieten van non-ferrometalen met een smeltcapaciteit van meer dan 4 t per dag voor lood en cadmium of 20 t per dag voor alle andere metalen

Standpunten over scope, aanpak en aandachtspunten, kunnen tot 15 maart 2019 overgemaakt worden aan het EIPPCB. In opdracht van en in samenwerking met GOP bereidt het BBT-kenniscentrum het Vlaamse / Belgische initieel standpunt voor.

Indien u meer informatie wenst over de call for initial positions of over de herziening van de BREF SF dan kan u contact opnemen met Adriaan Pelckmans.