09/07/2024

Blue Foot Membranes rondt financieringsronde van 15 miljoen euro af

curiosity_-_zeewater_met_zuurstof
Terug naar artikeloverzicht

Blue Foot Membranes NV ("Blue Foot"), een toonaangevende leverancier van unieke terugspoelbare membranen voor geavanceerde waterbehandelingsoplossingen, kondigt met trots een totale investering van €15 miljoen aan in haar recente financieringsronde. Dit omvat een groeironde van € 10 miljoen die in december 2023 werd binnengehaald, geleid door het Circular Innovation Fund (CIF), beheerd door Demeter en Cycle Capital, met deelname van bestaande investeerders QBIC, LRM en VITO. Voortbouwend op deze sterke basis heeft Blue Foot zijn financiële steun versterkt met een bijkomende investering van € 5 miljoen van SFPIM (Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij). Deze investeringen spelen in op de stijgende vraag naar duurzame oplossingen voor hergebruik van afvalwater. Om deze groei te ondersteunen en de strategische koers verder te versterken, kondigt Blue Foot Membranes ook de benoeming aan van Carlos Campos als onafhankelijk bestuurder in de  raad van bestuur. 

Blue Foot Membranes  stelt industrieën en gemeenten in staat om afvalwater effectief te hergebruiken voor hoogwaardige toepassingen door OEM's te voorzien van unieke membraantechnologie. Deze technologie is geïntegreerd in uitgebreide oplossingen voor eindklanten en ondersteunt hun doelstellingen om de watervoetafdruk te verkleinen, de CO2-impact te minimaliseren en duurzaamheidsinspanningen te bevorderen.

Uniek membraan

Het Integrated Permeate Channel (IPC)®-membraan van Blue Foot is een uniek, echt terugspoelbaar polymeer vlakplaatmembraan. De eigenschappen vertalen zich in directe voordelen voor de klant, zoals een zeer laag energieverbruik, een kleinere CO2-voetafdruk en de meest compacte en ruimtebesparende oplossing. Al deze factoren culmineren in een zeer lage en aantrekkelijke totale eigendomskost.

“Sinds 2005 zochten de experts van VITO naar een oplossing voor het zuiveren van afvalwater, via een membraan dat ook micro-organismes en afvalpartikels op een betrouwbare manier tegenhoudt. Deze oplossing bestaat uit een 3D-coating dat het membraan onbreekbaar maakt. In 2017 werd de spin-off Blue Foot Membranes gelanceerd met als doel deze gepatenteerde technologie op de markt te brengen. Een missie die geslaagd is en die VITO ook overtuigd heeft om verder mee te investeren in dit project via ons investeringsfonds Clean Vision Invest”, zegt Bart Swaelens, investment manager van VITO.

Nieuwe technologieën ondersteunen

"Als minister geloof ik sterk in nabijheid en de beschikbaarheid voor iedereen van schoon water in onze Belgische gemeenten. Met deze investering van SFPIM zorgen we ervoor dat schoon water gezinnen in het hele land bereikt door nieuwe technologieën op het gebied van afvalwaterbeheer te ondersteunen", zegt Vincent Van Peteghem, minister van Financiën

"We zijn erg trots om een nieuwe belangrijke investering voor SFPIM aan te kondigen binnen de enveloppe voor ecologische transitie, een gedelegeerde missie van de Belgische federale staat. SFPIM investeert 5 miljoen euro in Blue Foot Membranes. Met zijn unieke membraan stelt Blue Foot Membranes industrieën en gemeenten in staat om afvalwater efficiënter te behandelen, biedt het een concrete oplossing voor waterschaarste en bevordert het de overgang naar een duurzamere en verantwoordelijkere economie." aldus Céline Vaessen, CIO SFPIM

"Met deze laatste toevoeging aan ons sterke team van aandeelhouders sluiten we onze kapitaalronde zoals gepland. Dit stelt ons in staat onze visie uit te voeren om circulair water te versnellen en Blue Foot Membranes te laten uitgroeien tot een van de toonaangevende namen in de markt,” zei Stephan van Hoof, CEO van Blue Foot Membranes.

Over Blue Foot Membranes nv

Blue Foot is een technologieleverancier voor de water- en afvalwaterindustrie. Het biedt zijn unieke Integrated Permeate Channel (IPC®) aan leveranciers van oplossingen die de meest compacte en energie-efficiënte membraantechnologie voor membraanbioreactoren nodig hebben. Het IPC®-membraan is een echt terugspoelbaar polymeer ultrafiltratiemembraan voor vlakke platen, dat veel voordelen biedt voor de eindgebruiker. Ga voor meer informatie naar www.bluefootmembranes.com.

Logo_Blue_foot

 

 

Bron: 2018-2024 VITO