10/02/2020

Beslissingen Ministerraad van 7 februari 2020

Back to article overview

Erkenning beroepskwalificatie Medewerker bosbouw

Op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits viceminister-president Ben Weyts
 
Het decreet over de Vlaamse kwalificatiestructuur bepaalt dat de Vlaamse Regering op basis van een erkenningsadvies van het Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs, Kwalificaties en Studietoelagen (AHOVOKS) beslist over de erkenning van een beroepskwalificatie. Een beroepskwalificatie is een afgerond en ingeschaald geheel van competenties waarmee een beroep kan worden uitgeoefend. De Vlaamse Regering erkent nu de beroepskwalificatie Medewerker bosbouw.

 

BVR                      Nota aan de Vlaamse Regering Bijlage: Beschrijving

 

 


Erkenning beroepskwalificatie Bosbouwer

Op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits viceminister-president Ben Weyts

Het decreet over de Vlaamse kwalificatiestructuur bepaalt dat de Vlaamse Regering op basis van een erkenningsadvies van het Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs, Kwalificaties en Studietoelagen (AHOVOKS) beslist over de erkenning van een beroepskwalificatie. Een beroepskwalificatie is een afgerond en ingeschaald geheel van competenties waarmee een beroep kan worden uitgeoefend. De Vlaamse Regering erkent nu de beroepskwalificatie Bosbouwer.  

 

BVR                      Nota aan de Vlaamse Regering Bijlage: Beschrijving

 


Erkenning Thor Park Genk als regelluwe zone voor energie  

Op voorstel van Vlaams minister Zuhal Demir

Om het mogelijk te maken naar innovatieve oplossingen te zoeken voor een flexibel energiesysteem met een maatschappelijke relevantie, heeft de Vlaamse Regering een kader gecreëerd voor regelluwe zones voor energie. In dit verband erkent de Vlaamse Regering nu Thor Park in Genk als eerste regelluwe zone voor energie. Het project in Thor Park omvat drie onderzoeksluiken: het optimaliseren en uitwisselen van lokaal opgewekte (hernieuwbare) energie door middel van nieuwe marktorganisatiemodellen voor energiediensten in een lokaal georganiseerde energiegemeenschap; het intelligente gebruik van thermische energie in een multi-energiecontext vanuit een oogpunt van energiegemeenschappen; en de rol van DC-netten binnen datzelfde kader. Voor de regelluwe zone wordt een afwijking gevraagd van de bepaling uit het Energiedecreet dat een leverancier van elektriciteit en gas over een leveringsvergunning moet beschikken. Een leveringsvergunning is niet van toepassing op thermische energie of DC-netten, waardoor de regelluwe zone zich beperkt tot het eerste onderzoeksluik, en er dus geen specifieke vrijstelling of beperking voor de andere onderzoeksluiken van het project nodig is. De Vlaamse Regering keurt meteen ook het ontwerpdecreet goed dat dit erkenningsbesluit bekrachtigt en dient het in bij het Vlaams Parlement. 

 


GRUP R4 – knoop Wondelgem

Op voorstel van Vlaams minister Zuhal Demir Vlaams minister Lydia Peeters

De Vlaamse Regering beslist principieel tot definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ‘R4 –knoop Wondelgem'. Ze gelast de vertegenwoordigers in het planteam werk te maken van een bewonersoverleg met het oog op een gestructureerde aanpak van de verkeersveiligheids- en verkeersleefbaarheidsproblemen op het onderliggende wegennet in de onmiddellijke omgeving van de knoop Wondelgem. Dit besluit wordt voor advies ingediend bij de Raad van State.  

 

Nota aan de Vlaamse Regering BVR Advies Dept. Omgeving
Bijlage I Verordenend Grafisch Plan Bijlage I Verordenend Grafisch Plan 1 kaart Bijlage I Verordenend Grafisch Plan 2 kaart
Bijlage II Stedenbouwkundige voorschriften Bijlage IIIa Toelichtingsnota - tekst Bijlage IIIb Toelichtingsnota - kaarten
Bijlage IV Deelplan 1 Bijlage IV Register met percelen Bijlage Kaart 0
Bijlage Kaart 1 Bijlage Kaart 2 Bijlage Kaart 3
Bijlage Milieubeoordeling op planniveau Bijlage VI VR-toets Bijlage Procesnota 05

 


Dading in kader van studieopdracht aanleg oostelijke tangent tussen E17 en R42

Op voorstel van Vlaams minister Lydia Peeters

De Vlaamse Regering beslist de dading goed te keuren met het studiebureau SBE voor een bedrag van 317.711,69 euro exclusief BTW om een schadeclaim af te sluiten. Het gaat om de studieopdracht voor de aanleg van de Oostelijke tangent tussen de E17 en de R42 in Sint-Niklaas en Temse, waar door bijkomende planinitiatieven (planMER, GRUP) de studie jaren vertraging opliep en het studiebureau om die reden een melding voor schadevergoeding had ingediend.

 

Bron: Vlaanderen.be - Beslissingen Ministerraad 7 februari 2020