18/01/2019

Beslissingen Ministerraad van 18 januari 2019

Back to article overview

Vaststelling datum inwerkingtreding Wijzigingsdecreet Bodemdecreet, Vlarebo e.a.

18 januari 2019, op voorstel van minister Joke Schauvliege
 
De Vlaamse Regering stelt principieel 1 april 2019 vast als datum van inwerkingtreding van een aantal bepalingen van het decreet dat diverse bepalingen wijzigt van het Bodemdecreet en artikel 38 wijzigt van het decreet over het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen, en dat diverse bepalingen opheft van het VLAREBO-besluit van 14 december 2007 (Wijzigingsdecreet). Het wijzigingsdecreet voorziet de rechtsgrond om de regeling van het gebruik van bodemmaterialen (bagger- en ruimingsspecie, grondbrij en bentonietslib) op te nemen in de grondverzetregeling van het Bodemdecreet en het VLAREBO. Daarnaast voorziet het Wijzigingsdecreet in een rechtsgrond om de digitalisering van de communicatie en de procedures in het kader van de bodemwetgeving verder te regelen.  Over dit besluit wordt het advies ingewonnen van de Raad van State. 
 

 


Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij (SALV): vervanging leden

18 januari 2019, op voorstel van minister Joke Schauvliege
 
De Vlaamse Regering keurt de nieuwe samenstelling goed van de Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij. Het gaat om de vervanging van 1 effectief lid en 3 plaatsvervangende leden. 
 

Vlaamse Hoge Handhavingsraad voor Ruimte en Milieu (VHRM): vervanging leden

18 januari 2019, op voorstel van minister Joke Schauvliege
 
De Vlaamse Regering keurt de nieuwe samenstelling goed van de Vlaamse Hoge Handhavingsraad voor Ruimte en Milieu (VHRM). Een aantal actoren wensten hun vertegenwoordiging binnen de VHRM te wijzigen en hebben hiertoe een voordracht geformuleerd.
 

GRUP Openruimtegebieden Beneden-Nete

18 januari 2019, op voorstel van minister Joke Schauvliege
 
De Vlaamse Regering beslist principieel tot definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Openruimtegebieden Beneden-Nete' en aan de bijbehorende bijlagen. Over dit besluit wordt het advies ingewonnen van de Raad van State. 
 

 


Mededelingen

Waalse natuurverbindingsgebieden

18 januari 2019, mededeling aan de Vlaamse Regering
 
Advies van het Vlaamse Gewest over het voorontwerp van besluit van de Waalse Regering tot vaststelling van ecologische doorgangsgebieden
 

 


Waals Ruimtelijk Ontwikkelingsplan

18 januari 2019, mededeling aan de Vlaamse Regering
 
Advies van het Vlaamse Gewest over het Ruimtelijke Ontwikkelingsplan van de Waalse Regering