23/03/2018

Beslissingen Ministerraad 23 maart 2018

Back to article overview

Beslissingen Ministerraad 23 maart 2018

Stichting Zoniënwoud: samenwerkingsakkoord

 
Het Zoniënwoud is het enige boscomplex in ons land dat zich uitstrekt over de drie gewesten. De drie gewesten werken aan de 'structuurvisie Zoniënwoud', een gemeenschappelijke visie op de toekomstige ecologische en ruimtelijke ontwikkeling van het boscomplex. Uit de praktijk blijkt dat er ook nood is aan een permanent orgaan om de 'structuurvisie Zoniënwoud' op een efficiënte manier te verwezenlijken, de Stichting Zoniënwoud. De Vlaamse Regering keurde daarom het samenwerkingsakkoord goed met de gewesten over de oprichting van de Stichting Zoniënwoud. De Vlaamse Regering hecht nu opnieuw haar definitieve goedkeuring aan het ontwerpdecreet dat instemt met dit samenwerkingsakkoord. Het ontwerp van instemmingsdecreet wordt ingediend bij het Vlaams Parlement. 
 
Lees meer:
  •  
     
     
     
     

Integraal waterbeleid: afschaffing bekkenbureau en algemene bekkenvergadering

 
Na advies van de Raad van State wijzigt de Vlaamse Regering definitief diverse bepalingen van het besluit over de geografische indeling van watersystemen en de organisatie van het integraal waterbeleid. Het gaat om eerder terminologische aanpassingen, om het besluit af te stemmen op de gewijzigde structuren in het decreet Integraal Waterbeleid. Zo wordt de opsplitsing van het bekkenbestuur in de substructuren 'algemene bekkenvergadering' en 'bekkenbureau' verlaten. Daarnaast wordt het aanwezigheidsquorum aangepast aan de gewijzigde structuren.
 
Lees meer:

 

Decreet over de wijziging van artikel 97 van de Vlaamse Wooncode, wat het stimuleren van hernieuwbare energie betreft     

op voorstel van Vlaams Parlement

De Vlaamse Regering beslist tot bekrachtiging en afkondiging van het decreet met de wijziging van artikel 97 van de Vlaamse Wooncode, wat het stimuleren van hernieuwbare energie betreft. Dit decreet werd op 14 maart 2018 aangenomen door het Vlaams Parlement. 
 

Samenwerkingsakkoord Burden sharing klimaatdoelstellingen: instemmingsdecreet     

 
Eind oktober vorg jaar stemde de Vlaamse Regering in met het ontwerp van samenwerkingsakkoord tussen de Federale Staat, het Vlaamse Gewest, het Waalse Gewest en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest over de verdeling van de Belgische klimaat- en energiedoelstellingen voor de periode 2013-2020 (Burden sharing). Dat samenwerkingsakkoord werd op 12 februari 2018 ondertekend. Nu hecht de Vlaamse Regering, na advies van de SERV, de Minaraad en de Raad van State, haar definitieve goedkeuring aan het ontwerpdecreet dat instemt met dit samenwerkingsakkoord. Het ontwerp van instemmingsdecreet wordt ingediend bij het Vlaams Parlement. 
 
Lees meer:

 

Inwerkingtreding fiscale gunstmaatregelen natuurbeheerplannen

Volgens het decreet over de fiscale gunstmaatregelen die verbonden zijn aan natuurbeheerplannen, is het de Vlaamse Regering die de datum bepaalt waarop het decreet in werking treedt. De Vlaamse Regering keurt daarom principieel het besluit goed dat stelt dat het decreet in werking zal treden op de dag van de inwerkingtreding van dit besluit. Hierover wordt nu het advies ingewonnen van de Raad van State.
 
Lees meer:
 

Bron: Vlaanderen.be - Beslissingen Ministerraad 23 maart 2018