16/12/2019

Beslissingen Ministerraad 13 december 2019

Terug naar artikeloverzicht

Start officiële onderhandelingen tussen Vlaanderen en Frankrijk over het afsluiten van een verdrag over waterbeheer bij hoogwater in de sector Duinkerke-Veurne-De Moeren

Op voorstel van minister-president Jan Jambon, Vlaams minister Zuhal Demir, Vlaams minister Lydia Peeters
 
De Vlaamse Regering beslist formele onderhandelingen te starten met Frankrijk over het sluiten van een verdrag rond waterbeheer bij hoogwater in de sector Duinkerke-Veurne-De Moeren. De strijd tegen wateroverlast is een belangrijke uitdaging voor de grensoverschrijdende regio Duinkerke-Veurne-De Moeren door de kanalen en rivieren die de regio doorkruisen. Om de huidige situatie te verbeteren en de wateroverlast te beperken in de betrokken zone moet de Frans-Belgische overeenkomst van 1890 en zijn avenant van 1968 aangevuld worden. De gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Waterweg, de administrateur-generaal van de Vlaamse Milieumaatschappij, de secretaris-generaal van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken en de secretaris-generaal van het Departement Buitenlandse Zaken zullen in onderling overleg de delegatie samenstellen die de onderhandelingen met Frankrijk zal voeren.    
 

 


Herverdeling provisie implementatie van energie-efficiëntiemaatregelen

Op voorstel van Vlaams minister Zuhal Demir, Vlaams minister Matthias Diependaele
 
De Vlaamse Regering beslist tot herverdeling van begrotingsartikelen voor een bedrag van 4,06 miljoen euro voor het begrotingsjaar 2019 vanuit de provisie bij Financiën en begroting voor de implementatie van energie-efficiëntiemaatregelen voor de eigen gebouwen en technische installaties.  
 
Nota aan de Vlaamse Regering                                                                    BVR

 


Herverdeling provisie: Hermesfonds innovatieclusters

Op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits
 
In het kader van een bijkomende ondersteuning aan de innovatieclusters beslist de Vlaamse Regering tot herverdeling van begrotingsartikelen voor een bedrag van 3,066 miljoen euro vanuit EWI naar het Fonds voor Flankerend Economisch en Innovatiebeleid (Hermesfonds).  
 
Nota aan de Vlaamse Regering                                                                      BVR 

 

Bron: Vlaanderen.be - Beslissingen Ministerraad 13 december 2019