04/07/2019

Benieuwd wat er nieuw is in het webloket?

Terug naar artikeloverzicht

Zoals vermeld in de Richtlijnen van maart 2019 wordt GIS-informatie voortaan aangeleverd in twee afzonderlijke zipfiles, één voor verontreinigingen en één voor gebruiksadviezen. Deze zipfiles worden aangeleverd ter hoogte van het tabblad ‘Gekoppelde bijlagen’.

Nieuw sinds 1 april 2019 is de knop ‘GIS map’.

Met de knop kan je de GIS-contouren bekijken. Dit kan zowel voor de verontreinigingen of gebruiksadviezen afzonderlijk, of gelijktijdig. De contouren zijn zichtbaar na koppeling van de overeenkomstige zipfile. Als er geen zipfile gekoppeld is, wordt een kaart van Vlaanderen getoond.

De contouren worden als volgt weergegeven:

  • verontreinigingen: blauw gearceerd;
  • gebruiksadviezen: groen.

Als achtergrondkaart wordt de basiskaart Vlaanderen (GRB) getoond. Door de knop ‘GIS map’ te gebruiken, kan je nu zelf de vorm en ligging van de contouren controleren.
Met de identificeerknop vraag je extra informatie op.

Klik hiervoor eerst op identificeerknop geoloket

Klik vervolgens in het kaartvenster op de contour waarover je meer informatie wil. Een pop-up verschijnt. In deze pop-up wordt informatie uit de attributentabel getoond. Het is belangrijk dat de referenties vermeld in deze attributentabel overeenkomen met de informatie vermeld in MISTRAL.

Als beide zipfiles aanwezig zijn, moet je een keuze maken voordat je de informatie uit de bijhorende attributentabel kan zien. Je ziet ook steeds hoeveel contouren overlappen met het aangeduide punt in het kaartvenster.
Er is ook een handige hovering functie aanwezig in de pop-up. Hierdoor licht het aangeduide attribuut, in blauw, op in het kaartvenster.

 

Bron: De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, Vlaamse Overheid