14/11/2003

Belgische afvalbeurs: dienstverlening aan de ondernemingen

Terug naar artikeloverzicht

Talrijke bedrijven, vooral kleine en middelgrote, kennen moeilijkheden bij het vinden van een afzetmarkt voor hun afval.

De rol van de "Belgische Afvalbeurs" bestaat er in om, via het informatieblad, deze bedrijven te helpen bij het recycleren en het hergebruiken van hun afvalstoffen. Door het samenbrengen van vraag en aanbod kunnen inderdaad  veel afvalstoffen opnieuw in omloop gebracht worden.

Deze opdracht ten bate van de Belgische ondernemingen werd toevertrouwd aan de Afdeling Concurrentievermogen van de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O, Middenstand en Energie.
Deze afdeling staat in voor het verzamelen  van de gegevens uitgaande van de ondernemingen en zorgt  vanaf heden ook voor de publicatie ervan in het informatieblad van de Belgische Afvalbeurs, hetgeen zes maal per jaar verschijnt.

De advertenties die zowel de aanbiedingen als de vraag naar secundaire stoffen betreffen, worden door de ondernemingen zelf opgesteld en anoniem gepubliceerd. De Belgische Afvalbeurs zorgt voor het contact tussen de partijen.

De elektronische versie, die wekelijks wordt bijgewerkt kan gratis via de website worden geraadpleegd. Om op de vraag en het aanbod te kunnen ingaan is het wel noodzakelijk van geabonneerd te zijn. Ook teneinde een advertentie te kunnen plaatsen

Personen of ondernemingen die interesse hebben  voor deze diensten kunnen contact  opnemen met:
Belgische Afvalbeurs
Koning Albert II-laan 16
1000 Brussel
Tel.02/206.42.51
Fax 02/206.57.12 E-mail: afvalbeurs@mineco.fgov.be
Website: http://mineco.fgov.be/afvalbeurs

Bron: Belgische Afvalbeurs