27/10/2016

BBT-studie voor de aardappel-, groenten- en fruitverwerkende nijverheid (AGF) beschikbaar

Voeding
Terug naar artikeloverzicht

BBT-studie afgewerkt en raadpleegbaar via 3 wegen
De BBT-studie voor de aardappel-, groenten- en fruitverwerkende nijverheid (AGF) is beschikbaar in boekvorm (te bestellen bij uitgeverij Artoos). De BBT-studie is ook elektronisch beschikbaar via http://www.emis.vito.be/node/33. Op deze pagina vindt u ook een overzicht van relevante wetgeving, gerelateerde studies, extra informatie (bv. presentaties) en gerelateerd nieuws met betrekking tot deze BBT-studie.
Daarnaast is de BBT-studie ook beschikbaar in interactieve vorm via  https://ibbt.emis.vito.be/. Deze iBBT-toepassing biedt u de mogelijkheid om de inhoud van de BBT-studie gericht te raadplegen enerzijds via processen (zie luik procesbeschrijving) en anderzijds via technieken/maatregelen (zie luik beschikbare milieuvriendelijke technieken).

Inhoud
Deze BBT-studie is een herziening van de BBT-studie voor de groenten- en fruitverwerkende nijverheid (1999). In de herziening worden de processen en de milieu-impact van het verwerken van aardappelen, groenten en fruit beschreven. De impact situeert zich op het vlak van water- en energiegebruik en het lozen van nutriënten in het afvalwater. Daarnaast bevat de studie een overzicht en beschrijving van kandidaat BBT. Deze technieken kunnen een positieve impact hebben op grondstoffen-, energie- en watergebruik, lozen van verontreinigingen of hinder van de AGF bedrijven. Hoofdstuk 6, waarin aanbevelingen voor VLAREM geformuleerd zijn, focust zich op de aardappel- en groenten verwerkende nijverheid. Voor de verschillende activiteiten en deel-activiteiten werden aparte BBT-GEN uitwerkt.

Contactpersoon
liesbet.vandenabeele@vito.be