22/02/2004

Bart: Wat goed is voor de mensen is socialistisch

Terug naar artikeloverzicht

Patricia Ceysens, Vlaams minister van Economie, heet Bart Maertens, voorzitter van de Bond Beter Leefmilieu, welkom aan boord van de politiek en hoopt op een prettige samenwerking. "Ik nodig Bart uit om over een kop koffie met bio-cake te komen kletsen over het milieu en de mensen, want beiden zijn belangrijk. Dan kunnen we het meteen ook hebben over wat we doen om eco-efficintie, eco-design en e-werken om CO2 uitstoot te verminderen, te promoten. En over de subsidies voor milieuvriendelijke bedrijfsinvesteringen," aldus Ceysens.

"Waarover heeft zij het?"

In De Standaard en De Morgen van dit weekend stelt Bart Maertens dat als het van Patricia Ceysens afhangt Europese milieurichtlijnen niet langer strenger worden omgezet dan strikt noodzakelijk. Hij voegt eraan toe: "Waarover heeft zij het?"

"Wel Bart, ik heb het over het zogenaamde Zomerakkoord van de Vlaamse regering waar uw partij, Sp.a-Spirit, uitdrukkelijk mee instemde. Geef toe, we willen allemaal een gezonde planeet achterlaten voor onze kinderen. Maar daarnaast willen we ook dat onze kinderen nog een job zullen hebben. Ik geraak niet opgewonden van economisch fundamentalisme maar evenmin van eco-fundamentalisme. Wij gaan resoluut voor de verzoening tussen ecologie en economie. Ik dacht dat wat goed was voor de mensen socialistisch was. Dus daar zal Bart niet tegen zijn," zegt Ceysens.

"We kunnen Bart geruststellen, Europese milieurichtlijnen worden snel en correct omgezet. Maar extra lasten daarbovenop voor onze burgers en bedrijven kunnen niet. Dat betekent immers dat bedrijven zouden verhuizen naar Europese landen waar milieurichtlijnen minder streng zijn en dat is slecht voor de mensen," aldus Patricia Ceysens.

Kyoto

Op "Voor de dag" van vrijdag 20 februari leek het Bart Maertens ook niet duidelijk welke positie Patricia Ceysens en de Vlaamse regering hebben ingenomen op het vlak van Kyoto. "Daarom wil ik er geen enkele twijfel
over laten bestaan: Belgi moet de Kyoto-norm halen! Maar Vlaanderen kan niet alleen opdraaien voor de Kyoto- rekening in dit land."

info : Lorin Parys, woordvoerder van minister Ceysens
tel. : (02) 553 12 39
GSM. : 0476 45 34 01
e-mail: lorin.parys@vlaanderen.be; michel.debruyne@vlaanderen.be

Bron : persdienst Vlaamse regering