25/10/2006

ARCADIS neemt twee belgische bedrijven over

Terug naar artikeloverzicht

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag twee overnames bekendgemaakt van bedrijven in Belgi. Het gaat om het milieubedrijf ECOLAS, gevestigd te Gent en Antwerpen en het studiebureau BCT met kantoren in Luik en Bastogne. Financile details over de overnames zijn niet vrijgegeven. Beide ondernemingen gaan deel uitmaken van ARCADIS Belgium, de Belgische dochter van ARCADIS, die na acquisitie met circa 750 medewerkers marktleider is in Belgi.

ECOLAS is met een jaaromzet van 6 miljoen en 55 medewerkers volledig gespecialiseerd in milieudiensten. De overname van ECOLAS past uitstekend in de wereldwijde milieustrategie van ARCADIS die erop gericht is multinationale ondernemingen in alle landen het volledige milieupakket te kunnen aanbieden. Met deze overname versterkt ARCADIS de positie op de Belgische milieumarkt. Daarnaast heeft ECOLAS aanvullende kennis, onder meer op het gebied van product stewardship, die via dochteronderneming EURAS op de markt wordt gebracht. Dit sluit goed aan bij de kennis die vorig jaar met de overname van het Amerikaanse BBL is binnengebracht. Mede gezien de zich snel ontwikkelende regelgeving, zijn er in deze markt uitstekende groeikansen.

BCT heeft 65 medewerkers, een omzet van circa 5 miljoen en een dienstenpakket dat sterk overeenkomt met de bestaande ARCADIS activiteiten in Belgi. Deze overname betekent een forse uitbreiding in Walloni, waarmee ARCADIS ook in dat deel van Belgi een leidende positie inneemt. Ook sluiten de activiteiten goed aan bij die van het enkele jaren geleden overgenomen bureau ARCADIS FALLY.

Michiel Jaski, lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS, zegt: "Deze overnames versterken onze positie in de Belgische markt. ECOLAS sluit naadloos aan bij onze milieustrategie en biedt verdere mogelijkheden voor versterking van onze relaties met multinationale klanten. BCT vormt een stevige regionale uitbreiding in Walloni en heeft een klantenbestand dat goed verdeeld is tussen publieke en private opdrachtgevers. Verwacht wordt dat met deze overname vooral voordeel gehaald kan worden uit de toenemende investeringen in Walloni."

Bron : Persbericht ARCADIS