04/06/2020

Advies over het herstelbeleid van de federale regering

herstel_natuur
Terug naar artikeloverzicht

De Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling heeft vandaag een advies gepubliceerd over het herstelbeleid dat tot doel heeft de economie in ons land te ondersteunen na de Corona-lockdown.

De raad meent dat dit herstelbeleid gebaseerd moet zijn op een langetermijnvisie die de drie dimensies van duurzame ontwikkeling integreert. Het heeft geen zin vandaag beleidsoplossingen voor te stellen voor economisch herstel op korte termijn die nog grotere problemen voor de toekomst met zich brengen.

De FRDO poneert dat een langetermijnvisie voor de duurzame ontwikkeling van onze maatschappij niet alleen het herstelbeleid op korte termijn dient te oriënteren, maar dat het er eveneens een belangrijke impuls voor kan betekenen. De doelstelling van een koolstofarme economie die zuinig omspringt met energie en grondstoffen, kan bijdragen tot het aantrekken van onze economie vandaag.

In zijn advies gaat de raad nader in op de principes van een herstelbeleid in het kader van een transitie naar duurzame ontwikkeling, en formuleert hij ook een aantal ideeën op het vlak van de financiering van het herstel.  

U vindt het volledige advies op onze website.

Contact: Koen Moerman koen.moerman@frdo.be 0470 213 587

 

 

Bron: © Copyright 2013 - FRDO CFDD