Acht partners engageren zich voor LIFE Belini

Gepubliceerd op 09/06/2017

Op 23 mei vond het startevenement van het geïntegreerde LIFE-project Belini plaats.

 

​De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) als trekkende partner, zal samen met zeven andere partners het engagement aangaan om acht jaar samen te werken rond waterkwaliteit, waterregulatie en verbetering van de structuur van waterlopen en biodiversiteit. Toon Denys ondertekende met trots voor de VLM.
 

 

In een algemene toelichting door de Adminitrateur-Generaal van de VMM kregen de aanwezigen informatie over de totstandkoming van Belini en een blik op het breder kader. Nadien volgden er een aantal inhoudelijke toelichtingen met een bondige weergave van de verschillende acties.

Op twee acties werd ingezoomd. Onze collega Ingrid Beerens bracht een boeiende presentatie over de inrichting van de Molenbeekvallei met de overstromingsproblematiek als leidraad. Ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bracht hun actie 'run off van wegen'. Ze spitsen hiermee toe op de kansen van groen in de stad én dit stadsgroen ook van water te voorzien.  

 
Aansluitend bood dit goed georganiseerde evenement nog ruimte voor netwerking tussen partners en belanghebbenden. Deze laatsten kregen hiermee een beter zicht op hun rol binnen dit geïntegreerde project.

Website LIFE-Belini: www.life-belini.be
 

 Bron: Vlaamse Landmaatschappij