18/11/2022

Aankondiging Openbaar Onderzoek Gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake publiciteitsinrichtingen

reclamebord_leeg.jpg
Terug naar artikeloverzicht

Op 28 oktober 2022 heeft de Vlaamse Regering het ontwerp van gewestelijke stedenbouwkundige Publiciteitsverordening van 2022 voorlopig vastgesteld. Over dit ontwerp van gewestelijke stedenbouwkundige verordening wordt een openbaar onderzoek georganiseerd van 21 november 2022 t.e.m. 21 december 2022.

De vandaag geldende regels rond reclame en publiciteit zijn op verschillende vlakken verouderd en houden onvoldoende rekening met evoluties in de wijze waarop publiciteit gevoerd wordt. De Vlaamse Regering stelt een ontwerp van gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake publiciteitsinrichtingen vast ter vervanging van verouderde en complexe regelgeving uit de jaren ‘30 en ’50 van vorige eeuw. Het ontwerp publiciteitsverordening voorziet in een eenvoudige en uniforme regeling rond publiciteitsinrichtingen, rekening houdende met moderne vormen van publiciteit en met aspecten van verkeersveiligheid.

U vindt hier:

Inspraakreacties

Inspraakreacties kunt u tot uiterlijk 21 december 2022 mailen naar bjo.omgeving@vlaanderen.be. Vermeld in het onderwerp van de mail “openbaar onderzoek Publiciteitsverordening”.
Reageren kan ook door een brief te sturen naar het Departement Omgeving, afdeling BJO, Graaf de Ferrarisgebouw, Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 Brussel.

 

 

Bron: Departement Omgeving, Vlaamse Overheid