17/09/2010

Aankondiging 3de onderzoeksoproep van het SNOWMAN netwerk

Terug naar artikeloverzicht

SNOWMAN - A network for Sustainable Soils - www.snowmannetwork.com

Het SNOWMAN netwerk verenigt Europese organisaties die onderzoek naar duurzame bodems financieren en ijveren voor een betere kennisverspreiding. De OVAM is lid, samen met het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie, Afdeling Land en Bodembescherming, Ondergrond, Natuurlijke Rijkdommen. Tot 15 december kunnen, in het kader van de derde onderzoeksoproep van SNOWMAN, projectvoorstellen ingediend worden rond duurzaam bodembeheer.

De oproep staat open voor internationale consortia uit de landen die deel uitmaken van het SNOWMAN netwerk. Er is een gezamenlijk budget van om en bij de 2 miljoen euro vrijgemaakt.

Een belangrijk verschil met de voorbije onderzoeksoproepen is dat de onderzoeksonderwerpen breder georiënteerd zijn. Naast bodemverontreiniging wil SNOWMAN projecten financieren rond duurzame land- en bosbouw, ecosysteemdiensten en bodemfuncties.

De OVAM financiert enkel projecten rond de topic bodemverontreiniging en heeft hiervoor een totaal budget van 100 000 euro opzij gezet. Per project wordt maximum 50 000 euro excl BTW besteed.

De aankondiging en alle nodige informatie en voorwaarden voor het indienen van een projectvoorstel vindt u op www.snowmannetwork.com.

Bron : OVAM