25/03/2010

6de offshore windpark gaat naar Electrawinds en power@sea

Terug naar artikeloverzicht

BRUSSEL – De concessie voor het 6de offshore windpark op de Noordzee gaat naar het project Seastar. Dat bevestigt het kabinet van federaal minister van Energie Paul Magnette. Daarmee is één van de laatste zones toegekend voor de ontwikkeling van windturbineparken in de Belgische territoriale wateren.

Het windpark Seastar is ingeplant in het zeegebied tussen de zandbanken “Bank-Zonder-Naam” en de “Bligh Bank”, zowat 38 kilometer voor de kust.  Het nieuwe windturbinepark valt binnen de zone die door de Belgische overheid is toegewezen voor windenergieparken en komt tussen de intussen vergunde projecten Eldepasco en Belwind.

Volgens de aanvraag wordt Seastar een windpark van 246 MW. Electrawinds en Power@sea hebben elk 50 %. Door het samenbrengen van Electrawinds en Power@Sea worden de specifieke kennis en de sterktes van beide ondernemingen gecombineerd.

Electrawinds is één van de pioniers in België voor hernieuwbare energie. Het groene stroombedrijf heeft een ruime ervaring met het ontwikkelen, bouwen en exploiteren van windturbineparken in België, Italië en Frankrijk. Offshore is Electrawinds betrokken bij de projecten Eldepasco (volledig vergund) en Rentel (concessie bekomen in 2009). Electrawinds heeft ook 3 operationele biomassacentrales en verschillende solarprojecte

Power@Sea is een specifieke investering- en ontwikkelingsmaatschappij die zich toelegt op de uitvoering van engineering opdrachten in verband met milieuvriendelijke energie-opwekking en distributie, alsook de exploitatie van energieprojecten op zee. Het organiseren van onderhoudswerkzaamheden van offshore windenergieparken en andere projecten op zee behoort eveneens tot haar activiteiten.

Bron : Electrawinds