10/06/2004

250.000 euro voor Oudlandpolder

Terug naar artikeloverzicht

De provincie West-Vlaanderen krijgt van Vlaams milieuminister Jef Tavernier (Groen!) liefst 250.000 euro voor de ontwikkeling van de 'Oudlandpolder', gelegen op het grondgebied van Blankenberge, De Haan en Zuienkerke. "Met deze financile steun kan de provincie van de Oudlandpolder een plek maken waar het goed is om te wonen, te werken en te wandelen," meent de minister.

Dankzij de financile injectie van de Vlaamse milieuminister Jef Tavernier kan de Oudlandpolder - gelegen op grondgebied van Blankenberge, de Haan en
Zuienkerke - verder worden ontwikkeld. Verduidelijkt minister Tavernier: "In de kustpolders wordt al jaren samengewerkt om de ontwikkeling van het gebied in goede banen te leiden. Door het uitdenken en realiseren van projecten pogen overheden, organisaties en verenigingen samen met lokale bewoners de uitdagingen gezamenlijk aan te pakken. En die uitdagingen zijn niet gering: de ruimtedruk vanuit diverse sectoren zoals landbouw, natuur en recreatie zijn immers niet steeds even makkelijk te verzoenen."
Met de 250.000 euro van minister Jef Tavernier worden projecten uitgewerkt, die moeten maken dat binnen de Oudlandpolder een kwalitatief betere omgeving tot stand komt, zowel voor bewoners, gebruikers n recreanten. Vanuit diverse overheidsorganisaties worden reeds middelen ingezet voor diverse projecten in het kader van natuurinrichting of het Kustactieplan. Complementair hieraan wordt in de nieuwe samenwerking samen met de Vlaamse overheid ingezet op landschapsbedrijfsplannen.
"Concreet," zo verklaart de minister, "krijgen landbouwers, indien ze dat willen, ondersteuning om een plan te laten opmaken voor de inrichting en het beheer van hun landbouwbedrijf in relatie tot de polder. Ook worden er in het gebied een aantal poelen aangelegd en verfraaid."
De Blankenbergse Dijk wil minister Jef Tavernier herwaarderen. De komende jaren wordt een plan gerealiseerd dat de Blankenbergse Dijk mooi moet
integreren in de polderomgeving. Ook de poel van Vlissegem wordt landschappelijk verfraaid.
"Maar we hebben vooral oog voor wandelaars en fietsers," verklapt minister Jef Tavernier. "Een aantal oorspronkelijke "trage wegen" (oude voet- en wandelwegen) gaan we in hun oorspronkelijke staat herstellen en het bestaande bezoekerscentrum Groenwaecke wordt vernieuwd. Dat maakt de Oudlandpolder binnenkort nog aangenamer om te wandelen en te fietsen."

info : Ron Hermans, woordvoerder van minister Tavernier
tel. : (02) 553 27 12
e-mail : persdienst.tavernier@vlaanderen.be

Bron : persdienst Vlaamse regering