01/04/2003

13 projecten 'wetenschapsinformatie' worden goedgekeurd.

Terug naar artikeloverzicht

Op voorstel van de Vlaamse ministers Marleen VANDERPOORTEN (Onderwijs) en van Dirk VAN MECHELEN (Innovatie) heeft de Vlaamse regering vandaag 13 projecten 'wetenschapsinformatie' goedgekeurd. Deze
projecten werden ingediend naar aanleiding van een oproep in het kader van het jaarlijkse actieplan Wetenschaps- informatie en Innovatie.

De oproep richtte zich tot alle verenigingen, instellingen, hogescholen en universiteiten in Vlaanderen. Elk initiatief dat kon bijdragen tot het vergroten van de interesse van jongeren of van een andere specifieke doelgroep in wetenschappen en/of technologie kon meedingen naar een financile ondersteuning.

Uit de 41 projectvoorstellen die ingediend werden, konden 13 projecten geselecteerd worden. Deze projecten behandelen en verduidelijken wetenschappelijke en techno- logische onderwerpen op een originele, creatieve en interactieve manier. Het zijn daarom geschikte instrumenten om het belang van wetenschap en technologische innovatie voor onze samenleving onder de aandacht te brengen van het grote publiek in het algemeen en van jongeren in het bijzonder.

Voor de financile ondersteuning van deze projecten voorziet de Vlaamse regering een totaalbudget van 740.217 euro.

Meer informatie over deze geselecteerde projecten of over de oproep vindt u op de website:

 http://www.innovatie.vlaanderen.be/knap/acties/iedereen/algemene_projecten.htm

of kunt u opvragen bij Liliane Moeremans, ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, afdeling Wetenschappen tel. 02 553 56 55


persinfo : Philippe Heyvaert, woordvoerder van minister Van Mechelen
tel. : 02 553 64 11
e-mail : persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be