09/10/2015 - 16:49

Wie worden de volgende winnaars van de Business Awards for the Environment?

Back to article overview

De bedrijven in ons land leveren dag in dag uit belangrijke inspanningen inzake respect voor het leefmilieu. Om ze aan te moedigen op de ingeslagen weg verder te gaan, organiseert het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) tweejaarlijks deze ‘Awards’ op nationaal niveau.

Deze erkenningen belonen ondernemingen die zich hebben onderscheiden door prestaties en/of door een bijzondere actie op het gebied van duurzame ontwikkeling en meer bepaald inzake milieutechnologie of -strategie. Nominatie op nationaal niveau opent de deur naar de ‘European Business Awards for the Environment’, die de Europese Commissie organiseert in 2016.

De ‘Belgian Business Awards for the Environment’…

  • zijn specifiek voor bedrijven 
  • zijn het resultaat van een samenwerking tussen het federale en het regionale niveau
  • worden toegekend door een jury van onafhankelijke experten
  • hebben een niet-commercieel doeleinde
  • zijn een springplank om de knowhow van onze industrie te promoten op Europees niveau.

Deze prijs wordt georganiseerd in samenwerking met de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

De laureaten worden bekendgemaakt tijdens een plechtigheid op 22 februari 2016 op het VBO in aanwezigheid van en Vice-Premier Peeters en minister Marghem. De winnaar mag de ministers rondleiden in zijn onderneming in aanwezigheid van de pers.

Kris Peeters, Vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten:België moet de circulaire economie omarmen. Dit effent immers niet alleen het pad naar een beter milieu, maar leidt ook tot de creatie van nieuwe jobs en toegevoegde waarde door onze ondernemingen. Deze Business Awards for the Environment zetten bedrijven die het goede voorbeeld geven, in de spotlights en dat kan ik alleen maar toejuichen.”

Marie-Christine Marghem, Minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling:Met deze prijs komt de relatie tussen de bedrijfswereld en het milieu onder de aandacht. Het verheugt me dat de ondernemingen zich op velerlei manieren engageren, of het nu is via het behalen van een milieucertificaat, het Ecolabel, de integratie van biodiversiteit, circulaire economi enz. Milieubescherming is geen niche: iedereen kan mee zorg dragen voor onze planeet en tegelijk zijn concurrentiekracht versterken door slim in te spelen op de huidige uitdagingen.

De kandidaatstelling is geopend!

Uw onderneming, klein of groot, heeft de principes van duurzame ontwikkeling geïntegreerd in haar bedrijfsvoering, processen en producten? Of heeft u innoverende partnerships opgezet? Stel u kandidaat! U heeft nog tot 26 oktober 2015. Ga naar www.belgianenvironmentaward.be.

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO: “Deze prijzen liggen in de lijn van de acties die heeft VBO heeft ondernomen o.m. inzake de kringloopeconomie. Ik ben ervan overtuigd dat we de ondernemingen moeten aanmoedigen een economie te omarmen die zorg draagt voor het milieu én tegelijk onze concurrentiekracht dient. Ik moedig de ondernemingen dan ook aan om massaal de uitdaging aan te gaan.”


Bron : VBO