Nieuw op EMIS

20/11/2018

We verwelkomen E-Luse in ons adresboek. Hieronder een korte omschrijving van hun activiteiten:

E-Luse is een studiebureau dat een aantal milieu- en energiegerelateerde diensten aanbiedt aan bedrijven en particulieren, met name de opmaak van energie audits (o.a. EBO en EED), de studie naar alternatieve energie, energieprestatiecertificaten en EPB-begeleiding bij (ver)bouwen.

20/11/2018

Een windmolen aan de Deense kust bij Thyborøn heeft een wereld-primeur: de conventionele generator, met permanente magneten, is daar vervangen door een exemplaar met supergeleiders. Die nieuwe turbine is half zo zwaar, veel compacter en toch in staat hetzelfde vermogen te leveren. Ook wordt er veel minder een beroep gedaan op zeldzame aardemetalen.

 

20/11/2018

De Fibio-filter wordt boven op de wasmachine gezet. Hij zuivert het afvalwater en houdt maar liefst 97 procent van de microplasticvezels tegen. Die komen vrij bij het wassen van synthetische kledij en bevatten vaak additieven. Ze trekken ook schadelijke chemicaliën. Als die in de oceanen terechtkomen, vormen ze een bedreiging voor de organismen in het water. 

20/11/2018

Alle lagen van de Nederlandse overheid gaan fors investeren in het weerbaarder maken van Nederland tegen de gevolgen van klimaatverandering oftewel klimaatadaptatie. Vandaag tekende minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) hiervoor samen met gemeenten, waterschappen en provincies het Bestuursakkoord Klimaatadaptatie.

20/11/2018

In de studie ‘Voedselverlies en consumentengedrag bij Vlaamse huishoudens’ van het Departement Omgeving werd voor het eerst het voedselverlies bij Vlaamse huishoudens volledig in kaart gebracht. De vloeibare fractie, die in veel gevallen via de gootsteen of het toilet wordt weggegooid, werd immers nooit eerder gemeten.

Volg ons op Twitter!

Actuele wetgeving

16/11/2018