Nieuws van het BBT-kenniscentrum

Na de kick-of meeting in september 2017, organiseerde het Europees IPPC Bureau in maart 2018 een interim meeting van de technische werkgroep, waarin o.a. de scope van de BREF WGC (Common Waste Gas Treatment in the Chemical Sector) finaal werd vastgelegd.

Nieuw op EMIS

23/4/2018

Beslissingen Ministerraad van 20 april 2018 

  • Waarborgregeling voor het opsporen en winnen van aardwarmte in de diepe ondergrond
  • Vervoer van gevaarlijke goederen over de weg: aanpassing regelgeving
  • Harmonisering procedures voorkooprechten
  • EFRO Vlaanderen 2014-2020 Project 'Blue Accelerator'
  • Samenwerkingsakkoord stookolietankfonds
  • Principiële goedkeuring Brownfieldconvenant Ooigem-Unilin
23/4/2018

Een half jaar na de overeenkomst tussen de gemeente Vosselaar, vzw Kempens Landschap en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) heeft Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege 415.000 euro vrijgemaakt om het ANB in staat te stellen 25 hectare onbeheerd en afgesloten bos in Vosselaar aan te kopen.

20/4/2018

De onderzoeksagenda van INtegrated Spatial Planning, land use and soil management Research acTION (INSPIRATION) is niet enkel opgesteld door wetenschappers maar ook door de kennisgebruikers. Zij weten uit hun dagelijkse ervaring welke kennis er nog ontbreekt om toekomstige uitdagingen efficiënt en effectief aan te pakken en welke vragen urgent zijn.

20/4/2018

Jonge ontwerpers spelen een belangrijke rol in de toekomst van ecodesign. Met de Ecodesign Award wil de OVAM studenten aanmoedigen en hen inspireren om ook later, in hun professionele loopbaan, aandacht te besteden aan duurzame productinnovatie.

20/4/2018

Dinsdag 17 april ondertekenen 12 overheden en organisaties het riviercontract voor de vallei van de Kerkebeek. Het riviercontract is het voorlopige eindpunt van een uniek participatieproject waarin burgers, verenigingen en overheden een jaar lang samen oplossingen hebben gezocht om wateroverlast te verminderen in Zedelgem en Sint-Michiels (Brugge).

Volg ons op Twitter!

Actuele wetgeving

23/04/2018