03/14/2014 - 14:45

Verdrag van Stockholm over persistente organische verontreinigende stoffen: resultaten van de openbare raadpleging

Back to article overview

Van 3 juli 2013 tot 3 oktober 2013 organiseerde de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu een openbare raadpleging over het ontwerp van tweede nationaal implementatieplan van het Verdrag van Stockholm inzake persistente organische verontreinigende stoffen.

Het ontwerp schetste een geactualiseerd overzicht van de programma’s en acties op federaal en regionaal niveau gericht op een vermindering van het aantal persistente organische polluenten aanwezig in het milieu.

Er kwam slechts één reactie vanwege het Pesticides Action Network – Belgium dat, onder meer, het belang benadrukte van een controle op de ingevoerde producten en vraagt dat er bijzondere aandacht zou worden besteed aan vlamvertragers.
Bij het finaliseren van het tweede ontwerp van implementatieplan van het Verdrag van Stockholm, dat gebeurde in overleg met de bevoegde regionale overheden, werd rekening gehouden met deze commentaren.

Het tweede ontwerp voor een implementatieplan van het Verdrag van Stockholm dat werd aangepast in functie van de opmerkingen geformuleerd bij de raadpleging werd ter goedkeuring voorgelegd aan de Interministeriële Conferentie Leefmilieu en goedgekeurd op 18 december 2013.

Meer informatie vindt u op www.consult-leefmilieu.be.
 

Bron : FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu