10/04/2013 - 09:45

Openbare raadpleging: protocol over de uitstoot en overbrenging van verontreinigende stoffen

Back to article overview

Het PRTR-Protocol, het internationaal protocol over de uitstoot en overbrenging van verontreinigende stoffen,wil de toegankelijkheid van milieu-informatie voor het brede publiek vergroten. Daarom wordt een door de Vlaamse overheid ingevulde vragenlijst over de realisatie van de doelstellingen nu voorgelegd voor een openbare raadpleging.

Het PRTR (Pollutant Release and Transfer Register) is een register dat informatie bevat over niet minder dan 86 verontreinigende stoffen en afvalstoffen. Iedereen kan het raadplegen. De gegevens voor Vlaanderen vindt u op http://prtr.vlaanderen.be.

De transparantie over de verontreiniging door bedrijven en andere bronnen draagt bij tot de preventie en vermindering van milieuvervuiling. Het leidt ook tot een grotere verantwoordelijkheidszin en inspraak van het publiek bij de besluitvorming. Het Protocol bepaalt dan ook dat de betrokken Vlaamse agentschappen (OVAM en VMM) moeten rapporteren over de gerealiseerde doelstellingen. U kan de ingevulde vragenlijst raadplegen van 4 oktober tot en met 15 november en ons uw opmerkingen bezorgen via info@vmm.be (lucht en water) of info@ovam.be (afval). De ontvangen antwoorden worden verwerkt en opgenomen in het rapport.

Download  : Vragenlijst Implementatierapport PRTR (PDF - 252KB) 

Bron : VMM