03/19/2018 - 00:00

Minister Marghem ondertekent een gemeenschappelijke verklaring met Noorwegen om de samenwerking inzake energie tussen de twee landen te versterken

Back to article overview

De minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame ontwikkeling, Marie Christine Marghem  heeft in Bergen, Noorwegen, een gemeenschappelijk verklaring ondertekent met de Noorse minister van Petroleum en Energie, Terje Søviknes, om de samenwerking inzake energie tussen de twee landen voort te zetten en te versterken. Beide ministers onderstreepten de noodzaak om hernieuwbare energie verder te ontwikkelen in het kader van het “Clean Energy Package” van de Europese Commissie.

Verder hebben de ministers beslist de mogelijkheden en voorwaarden voor een eventuele verhoging van de Noorse gasimport te onderzoeken met betrekking tot de bevoorradingszekerheid in België en in bredere zin in West-Europa. Ook zullen ze best practices over waterstof, energieopslag en duurzame mobiliteit uitwisselen.

Op 20 maart a.s. zal minister Marghem zich onderhouden met haar Deense homoloog, minister Lars Christian Lilleholt, over de samenwerkingsmogelijkheden op het vlak van hernieuwbare offshore energie.

 

Bron:: Kabinet Minister Marie Christine Marghem