11/26/2012 - 14:55

H.Essers bespaart 43 ton CO2 per jaar dankzij eigen keuringstraat.

Back to article overview

Enkele weken geleden kreeg H.Essers groen licht van de Staatssecretaris voor Leefmilieu, Energie en Mobiliteit, de heer Melchior Wathelet  voor de uitbating van een eigen keuringsstraat binnen de bedrijfsmuren. Hiermee zijn we het eerste bedrijf in België dat officieel voertuigen (vrachtwagens en bussen)  boven de 3,5 ton zowel uit de eigen fleet als van externe klanten mag laten keuren.

Voor de omringende bedrijven uit de regio betekent deze nieuwe dienstverlening een enorme tijd- en geldwinst doordat men zich minder ver dient te verplaatsen om de wagens te laten keuren. Alternatieven zijn de keuringscentra in Alken, As, Hechtel-Eksel en Heers. Voor het bedrijf intern betekent deze keuringstraat alvast een tijdswinst van 2 uur per keuring en een besparing van 52080 km per jaar voor de volledige Belgische vloot, goed voor een verminderde CO2-uitstoot van 43 ton per jaar.

Met onze vergunning mogen we volgende keuringen uitvoeren:  ADR, jaarlijkse keuringen en herkeuringen, eerste-in-diensttreding van voertuigen – dossier 1e keuring in aanvraag.

De keuringen worden uitgevoerd door het daartoe opgeleide en gespecialiseerde personeel van de NV Autoveiligheid.

Met het bekomen van een officiële vergunning voor interne keuringen te Lommel, breidt H.Essers haar dienstverleningsaanbod naar concullega’s gestaag uit.

Zowel in Lommel als in het hoofdkwartier van Genk bieden we collega-transporteurs toegang tot een  tankstation, een gespecialiseerde truck-wasstraat en een in-house  garage met goed opgeleid personeel.

In Tessenderlo bieden we collega’s uit de bulkindustrie met het Tessenderlo Cleaning Center een gespecialiseerde en moderne wasinstallatie voor het reinigen van tankwagens.

Het station is uitgerust met twee professionele cleaning-straten en een waterzuiveringsstation.
Na interne reiniging krijgt de klant een ECD (European Cleaning Document) wat de garantie biedt dat de tanker volgens de meest strenge kwaliteitsnormen werd gereinigd.

Tevens kunnen ook vrachtwagens er ook uitwendig gereinigd worden d.m.v. een automatische wasstraat.

Bron : Persbericht H. Essers