12/16/2016 - 00:00

Haal meer uit uw koelkast

Back to article overview

Voedselverlies voorkomen staat wereldwijd hoog op de agenda. Om Vlaanderen wakker te schudden werd in Vlaanderen de Roadmap Voedselverlies uit getekend. Die bevat tal van acties om het voedselverlies met 15 procent te doen dalen tegen 2020.

In een van die acties staat de koelkast centraal. Veel voedselverlies kan immers makkelijk vermeden worden door eten slimmer te bewaren in de koelkast of de diepvriezer. Wij verzamelden alle nuttige info op www.ovam.be/koelkasten-en-voedselverlies.

Nagenieten

De feestdagen komen eraan. Voor de meeste Vlamingen betekent dat: lekker (en veel) eten, en dus ook vaak restjes. Maar wat doen we daarmee? Invriezen, ontdooien … Hoe pak je dat aan? En is er na Kerstmis nog plaats om de restjes die er na Nieuwjaar aankomen in te vriezen? Door uw koelkast en diepvriezer vlak voor de feesten onder handen te nemen, vermijdt u dat u eten moet weggooien. Te veel gekookt? Niet erg, vries de restjes in en deel ze met vrienden en familie. Zo kunt u nog eens nagenieten van het feest!

Op de nieuwe website www.koelkastinorde.be brachten we de meest doeltreffende tips samen. Probeer ze allemaal uit, en ontdek hoeveel u maandelijks kunt besparen door uw eten simpelweg beter te bewaren.

Inspiratie nodig om te koken met ingevroren restjes? Bekijk de filmpjes en ontdek samen met Dimitri Leue en andere food-helden wat u allemaal kunt bereiken door uw koelkast optimaal te gebruiken.

Met deze nieuwe website www.koelkastinorde.be  en het contentprogramma NO WASTE FEEST, slaan FEE, Recupel en de OVAM de handen in elkaar. Meer dan een sensibiliseringscampagne werd het een verhaal rond voedselverlies, een programma dat inspiratie biedt, oplossingen geeft en informatie verstrekt hoe we er met z’n allen kunnen voor zorgen dat we minder “food wasten”, zeker tijdens de feesten.

Meer info:

www.voedselverlies.be

 

Bron: De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij