02/29/2016 - 00:00

Doe mee aan 30 Dagen Waterwinst

Back to article overview
Elke seconde dat de kraan open staat, spoelt er kostbaar drinkwater weg. Kunnen we daar iets aan doen? Ja! Daarom dagen we je uit. Schrijf je in voor 30 dagen waterwinst van 1 tot 30 april. Wij geven je de tools, jij moet het doen!
 
Tot eind maart kan je je inschrijven op www.30dagen.be voor een leuke uitdaging: 30 dagen lang duurzaam omgaan met water. Is dat haalbaar? Je moet je geen maand lang dubbel plooien. De kleinste inspanning maakt al een heel verschil.

Hoe doe je het? Er zijn vier eenvoudige vuistregels

  • Drink kraantjeswater, geen flessenwater.
  • Check je leidingen op lekken, slechte verbindingen en loden leidingen.
  • Gebruik regenwater: om je planten water te geven, de wc door te spoelen, de auto te wassen en om het huis schoon te maken, …
  • Verspil minder leidingwater: neem liever een douche dan de een bad, installeer een spaardouchekop, zet (vaat)wasmachines alleen op als ze vol zitten, koop (bij vervanging) zuinige(re) toestellen, …

Je zal het gauw merken: de kwaliteit van je drinkwater stijgt en je verbruik daalt. En je helpt het milieu een stevige hand.

Een hele maand zal je op www.30dagen.be nieuwe interessante weetjes kunnen lezen. Je ziet er videoverslagen van de andere deelnemers en vindt er evenementen rond water terug. Houd je kalender online bij en deel je score met je vrienden. Zo wordt je mee ambassadeur van het milieu van morgen.

Bron: Vlaamse Milieumaatschappij