03/01/2016 - 00:00

CE+T Power uitgeroepen tot winnaar van de Google Little Box Challenge

Back to article overview

De bekroonde wereldwijde specialist in vermogen backup CE+T Power heeft de door Google en IEEE Little Box georganiseerde wedstrijd gewonnen. Het bedrijf won op 29 februari 2016, de prijs van 1 miljoen dollar op de ARPA-E Energy Innovation Summit in Washington D.C. nadat zijn winnende ontwerp werd gekozen boven de ontwerpen van 18 andere finalisten en honderden deelnemers van over de hele wereld.

De Little Box Challenge werd in 2014 gelanceerd nadat Google begon samen te werken met het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) om te zoeken naar een nieuwe technologie waarmee een wisselrichter met succes kan worden verkleind tot de grootte van een koelbox tot een kleine laptop.

De innovatieve oplossing van CE+T Power is een geweldige verbetering tegenover de originele specificatie van de concurrentie van 50 W per kubieke inch. Het winnende ontwerp van CE+T Power beschikt over een krachtige 145 W per kubieke inch, is slechts 225 cm3 groot – kleiner dan een blokje Post-its en dus veel kleiner dan wat werd gevraagd - en maakt gebruik van technologie die al op de markt is.

Google nodigde Robert Eyben, CEO bij CE+T Power, uit om CE+T Power in Washington D.C. te vertegenwoordigen en de award in ontvangst te nemen.

"Het winnen van de Google Littlebox Challenge geeft ons een unieke voorsprong om te zorgen voor de cruciale verbeteringen die nodig zijn in stroomback-up", aldus Eyben. "We identificeerden enkele kritieke en noodzakelijke wijzigingen in het ontwerp en via deze innovatie veranderen we de toekomst van elektriciteit, vermogen en zelfs Smart Home-technologie."

CE+T Power is van plan zijn winnende ontwerp – en 20 jaar ervaring in het domein – te gebruiken om de oplossingen voor stroomback-up voor bedrijfskritieke toepassingen te verbeteren. Op dit ogenblik wordt vermogen opgeslagen in gelijkstroom (DC), maar geproduceerd, getransporteerd en gebruikt als wisselstroom (AC). Om gelijkstroom naar wisselstroom om te zetten, is een wisselrichter nodig. Daarom was een kleinere afmeting een prioriteit.

Het team begon in september 2014 te werken aan zijn ontwerpen. In de laatste fase van de wedstrijd, tussen oktober 2015 en januari 2016, werd het grondig getest in het National Renewable Energy Laboratory (NREL) in Golden, Colorado, VS.

CE+T Power was het eerste bedrijf dat in de late jaren 1980 op de proppen kwam met het concept van een modulaire wisselrichter en vervolgens in 1996 met een volledig digitaal bediend wisselrichtersysteem. Dit baanbrekende systeem is nu een standaardaanpak voor andere deelnemers uit de sector en later won CE+T Power een Frost & Sullivan award voor Product Line Strategy Leadership en het tonen van het grootste inzicht in de klantenbehoeften en productvereisten binnen zijn sector.

Resultaat van de 3 finalisten, waaronder Schneider, Virginia Tech en CE+T Power

Ga voor meer informatie over CE+T Power en zijn technologieën naar http://www.cet-power.com/

Bron: © 2011-2016 CE+T sa, Wandre (Belgium)