06/18/2013 - 12:10

Beslis mee over 2 nieuwe milieuplannen!

Back to article overview
Begin juli 2013 organiseert het DG Leefmilieu van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu 2 openbare raadplegingen: één over het Belgisch marien ruimtelijk plan en één over het plan inzake persistente organische verontreinigende stoffen (POP’s).

Het Verdrag van Aarhus geeft u het recht op inspraak bij beslissingen over het milieu. Daarom nodigt de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu u uit om uw mening te geven over de volgende plannen:

- het ontwerp van marien ruimtelijk plan en het milieueffectenrapport – van 2 juli 2013 tot en met 29 september 2013:

Het marien ruimtelijk plan voor de Belgische zeegebieden organiseert de menselijke activiteiten in tijd en ruimte, op basis van een langetermijnvisie en aan de hand van duidelijke economische, sociale en ecologische doelstellingen. Dit plan wil de beslissingen die een ruimtelijke impact hebben op de zeegebieden coördineren en verzekert dat elke belanghebbende bij het proces betrokken wordt.
Dit ontwerp van plan en het milieueffectenrapport worden voorgedragen door de minister van de Noordzee.

- het ontwerp van tweede nationaal implementatieplan van het Verdrag van Stockholm inzake persistente organische verontreinigende Stoffen – van 3 juli 2013 tot en met 3 oktober 2013:

Dit plan geeft een geactualiseerd overzicht van de programma’s en acties op federaal en gewestelijk vlak voor een vermindering van de persistente organische verontreinigende stoffen, ook POP’s genoemd (zoals DDT en PCB’s). Het bevat ook de resultaten van humane en milieumonitoring, van inspecties en van de uitfasering van deze stoffen.

U kunt de plannen vanaf 2 juli 2013 raadplegen op www.consult-leefmilieu.be.
We zijn benieuwd naar uw mening!

 

Bron : © 2013 - FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu