09/26/2016 - 00:00

2,8 miljoen euro extra investeringen in het Parkbos

Back to article overview

Naar aanleiding van de opmaak van de Vlaamse begroting voor 2017 kondigt Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, aan dat zij bijkomend 2,8 miljoen euro kan investeren in de realisatie van het Parkbos Gent.

Het Parkbos is een gebied van 1.200 hectare met kastelen, dreven en uitzichtpunten en bevindt zich ten zuiden van Gent.  Het ligt deels op grondgebied van de stad Gent en deels op grondgebied van de gemeenten De Pinte en Sint-Martens-Latem.

Sedert 2010 werd door de Vlaamse overheid substantieel geïnvesteerd in de realisatie van het Parkbos. Niettemin bleef nog een grondverwerving nodig die bijna 6 miljoen euro kost.

Eerder dit jaar had de Vlaamse regering, op voorstel van Joke Schauvliege, beslist om ongeveer de helft van dat bedrag uit het boscompensatiefonds te halen.

Joke Schauvliege kan vandaag aankondigen dat 2,8 miljoen extra wordt ingeschreven op de Vlaamse begroting voor 2017. Dankzij deze bijkomende middelen kan ik de uitvoering van het project met ettelijke jaren versnellen.

Joke Schauvliege: ‘Gent is de enige grote Vlaamse stad die geen bos heeft in de nabije omgeving, hoewel de bevolking een duidelijke nood signaleert aan groen in en rond de stad. Samen met talrijke projectpartners probeer ik een randstedelijk groengebied te creëren met ‘zachte’ recreatiemogelijkheden voor de stadsbewoners, waar ook ruimte is voor duurzame landbouw, ondersteunende horeca, woningen, hoogwaardige kennisbedrijvigheid en actievere recreatie. ’

Bron: Persbericht Joke Schauvliege, Vlaams minister van leefmilieu, natuur en cultuur