10/03/2017

500 000 euro steun voor preventie en beheer verpakkingsafval

Back to article overview

Een halve euro per inwoner: zoveel draagt Fost Plus jaarlijks bij aan het Vlaamse beleid rond de preventie en het beheer van verpakkingsafval. Het geld is bedoeld om de resultaten en de kwaliteit van de selectieve inzameling en verwerking van verpakkingsafval te verbeteren. De acties die Fost Plus daarvoor onderneemt, zijn opgenomen in het jaarlijkse werkplan Halve Euro, dat gepubliceerd wordt op de website van de OVAM. Het werkplan voor 2017 wordt goedgekeurd door minister van Omgeving Joke Schauvliege, de OVAM en Fost Plus.

Dien uw project in!

Voor 2017 is er een budget van 500.000 euro beschikbaar voor actievoorstellen van steden en gemeenten of intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Het gaat dan om projecten die vallen onder het doelgroepenbeleid, de verbetering van de selectieve inzameling of materialenbeheer en innovatie.

Een project aanvragen kan gedurende het hele jaar. Stuur daarvoor een projectfiche met een omschrijving van het project en de inhoud naar plan@ovam.be . Binnen de twee maanden krijgt u te horen of de stuurgroep Werkplan Halve Euro het project heeft weerhouden. Bij goedkeuring spreken Fost Plus en de OVAM een timing, evaluatiemomenten en een evaluatievorm af.

De startdatum van het project valt binnen de zes maanden na goedkeuring van het projectvoorstel. Binnen de twee jaar na startdatum wordt het project afgerond, tenzij er een goede reden is om die termijn te verlengen. De stuurgroep moet daarvoor zijn goedkeuring geven.

De belangrijkste richtlijnen om financiële ondersteuning te krijgen via het werkplan Halve Euro.

 

Bron: De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij