Nieuws van het BBT-kenniscentrum

De finale versie van het referentiedocument 'Monitoring of Emissions to Air and Water from IED installations' is begin juli gepubliceerd.

EMIS met vakantie

VITO is gesloten van 23 juli t.e.m. 27 juli wegens jaarlijkse vakantie.
Gedurende deze periode zal de site slechts sporadisch geactualiseerd worden!

Vanaf 30 juli 2018 mag u terug dagelijkse updates verwachten.

Prettige vakantie!

Nieuw op EMIS

4/12/2012

Handel en wandel van de schroothandel - Afgedankte elektrische en elektronische apparatuur 
Handel en wandel van de schroothandel - Afgedankte voertuigen 
  

4/12/2012

De ecologische voetafdruk van Belgen is gemiddeld 7,11 globale hectare (gha) per persoon. Dat is de op vijf na grootste afdruk ter wereld. Toch schat bijna 60% van de Vlamingen dit niet als problematisch in, blijkt uit onderzoek van de UGent.

4/12/2012

Vanuit het streven naar een duurzamer Europa, hebben vijf vooraanstaande Ecodesign Centra en hun respectievelijke regionale regeringen de handen in elkaar geslagen om een samenwerkingsplatform op te richten dat de knowhow rond ecodesign en levenscyclusdenken wil ontwikkelen, verspreiden en toepassen. Deze overeenkomst kreeg de naam "European Network of Ecodesign Centres".

1/12/2012

De analyse brengt de socio-demografische en ruimtelijke verschillen inzake milieubesef en de opvattingen over milieubeleid in Vlaanderen in kaart. 

1/12/2012

Het rapport beschrijft de resultaten van de PAK- en nitro-PAK-metingen die de Vlaamse Milieumaatschappij in 2011 in Vlaanderen uitvoerde. Het gaat hierbij om metingen in de omgevingslucht en in depositie.

Volg ons op Twitter!

Actuele wetgeving