Nieuws van het BBT-kenniscentrum

De finale draft van de herwerkte BREF STS (Surface Treatment using organic Solvents), inclusief BBT-conclusies, werd door het Europese IPPC Bureau publiek beschikbaar gesteld.

Nieuw op EMIS

19/5/2017

Vorige week startte officieel het bouwtraject van één van de duurzaamste kantoorgebouwen in Europa: het Infinity-gebouw in Bilzen. Dat gebeurde met een wel heel bijzondere persconferentie: geen volwassenen achter de tafels op het podium, maar alleen maar kinderen. De kinderen van de werknemers van energiespecialist Encon, initiatiefnemer van het project.

19/5/2017

Op voorstel van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein, heeft de Vlaamse regering vandaag de hervorming van de energieleningen definitief goedgekeurd. In eerste instantie wordt het leenbedrag verhoogd, de looptijd verlengd en de sociale doelgroep uitgebreid. Vanaf 2019 schroeft de Vlaamse regering de leningen terug. ‘Met de uitbreiding willen we energetische renovaties en investeringen in hernieuwbare energie een boost geven’, zegt minister Tommelein.

19/5/2017

De Vlaamse regering keurde begin februari het plan van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein voor de uitrol van slimme meters goed. De Vlaamse energieregulator VREG is klaar met de gevraagde kostenbatenanalyse. Bart Tommelein: ‘De VREG noemt ons plan een juiste beleidsbeslissing. De kostenbatenanalyse is positief.’

19/5/2017

Tangible progress was made on a number of elements for implementation of the Paris Agreement at a conference of the UN framework convention on climate change (UNFCCC), held on 8-18 May 2017 in Bonn, Germany.

19/5/2017

Emissions of greenhouse gases from all operators covered by the EU Emissions Trading System (EU ETS) are estimated to have decreased by approximately 2.6%[1] in 2016.