Rekentool: grootte hemelwaterbassin

Met deze rekentool kan u berekenen hoe groot uw waterbassin moet zijn voor een nieuwe serre of geplande uitbreiding. Daarnaast kan u nagaan hoe goed/slecht uw bedrijf scoort op het vlak van hemelwaterbenutting.

Rekentool: grootte hemelwaterbassin


Terug naar filteroverzicht

Algemene informatie

Doel
Benchmark: Waar sta ik?
Tool type
Rekentool
Toepassingsgebied
Ontwerpfase & procesfase
Gratis/Betalend
Gratis
Zelfstandig uit te voeren
Ja
Handleiding
Nee
Talen
Nederlands
Afkomst
Belgi

Contactgegevens

Adres
Inagro
Ieperseweg 87
8800 Rumbeke Beitem
Phone
Tel. 051 27 32 00
E-mail
info@inagro.be

Categorie├źn

Thema's
Water
Sectoren
Landbouw
Aspects
Milieutechnisch

Input

Algemeen
Voor de simulatie moet u als gebruiker verschillende parameters ingeven: gegevens oppervlakten waarvan water wordt opgevangen in de wateropslag (serre, teeltoppervlakte en bedrijfsgebouwen), gegevens waterbassin (hoogte, diepte, lengte, ...) en teeltgegevens (type teelt).
Voorbereiding
Beperkt - Gegevens kennen van waterbassin
Inspanningen (tijd)
Beperkt - Enkele minuten
Inspanningen (personeel)
Iedere land- of tuinbouwer die de grootte van het waterbassin wenst te berekenen of wil nagaan hoe goed/slecht haar of zijn bedrijf scoort op het vlak van hemelwaterbenutting.

Output

Algemeen
Uit de simulatie volgen resultaten in de vorm van twee tabellen. De eerste tabel geeft de resultaten van de simulatie bekomen op basis van de ingevulde parameters, waaronder het bruto en netto volume van het bassin, aandeel en benutting van het hemelwater en frequentie van watertekort. De twee tabel geeft het aandeel van het hemelwater in teeltbehoefte en de frequentie van watertekort voor de overeenstemmende nuttige volumes per ha teeltoppervlak.