R4R Tool

Deze tool biedt de mogelijkheid om een afvalgerelateerde dataset voor uw regio in te voeren, uw regio te benchmarken voor recycling prestaties en de recyclingprestaties te koppelen aan effectieve juridische, economische, communicatieve en technische afvalbeheersinstrumenten. Tenslotte hebt u de mogelijheid om een aantal methodes te raadplegen die al in verschillende Europese landen toegepast worden.
R4R Tool


Terug naar filteroverzicht

Algemene informatie

Doel
Benchmark: Waar sta ik?
Tool type
Tool
Toepassingsgebied
Procesfase
Gratis/Betalend
Gratis
Zelfstandig uit te voeren
Ja
Handleiding
Ja
Talen
Engels
Afkomst
Europa

Contactgegevens

E-mail
info@regions4recycling.eu

Categorie├źn

Thema's
Materialen (afval)
Sectoren
Landbouw
Industrie
Transport
Energie
Handel en diensten, gemeenten, particulieren
Aspects
Milieutechnisch

Input

Algemeen
De tool vereist het ingeven van verschillende datasets. De verschillende datasets zijn o.a. externe factoren (populatie, densiteit en oppervlakte van de regio), de samenstelling van het afval, lokale instrumenten en extra informatie (zoals het meesturen van een pdf met informatie).

Output

Algemeen
De R4R-methode maakt het mogelijk voor gebieden (gemeente, regio, land, ...) om hun gegevens op een homogene en consistente manier te presenteren, zodat ze de hoeveelheden die naar recycling (inclusief materiaal- en organisch herstel) gaan, kunnen vergelijken volgens de verschillende afvalfracties. Na het ingeven van de datasets krijgt u verschillende rapporten (benchmark, instrumenten, grafieken, ...).