Energiescan (VLAIO)

Een energiescan van het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Deze energiescan start met een analyse van de facturen van het energieverbruik. Uit die gegevens zijn verschillende interessante gegevens te halen. Daarnaast worden de technische installaties aan een eerste kritische inspectie onderworpen.

Energiescan (VLAIO)


Terug naar filteroverzicht

Algemene informatie

Doel
Benchmark: Waar sta ik?
Maatregelen/oplossingen: Hoe kan ik verbeteren?
Tool type
Externe audit
Toepassingsgebied
Procesfase
Gratis/Betalend
Afhankelijk van lidmaatschap
Zelfstandig uit te voeren
Nee
Handleiding
Nee
Talen
Nederlands
AfkomstBelgië

Contactgegevens

Adres
Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO)
Koning Albert II-laan 35
1000 Brussel
Phone
Tel. 0800 20 555
E-mail
info@vlaio.be

Categorieën

Thema's
Energie
Sectoren
Energie
Handel en diensten, gemeenten, particulieren
Industrie
Landbouw
Transport
Aspects
Economisch
Milieutechnisch

Input

Algemeen
Deze energiescan start met een analyse (een door VLAIO geselecteerde expert) van de facturen van het energieverbruik (van uw organisatie). Daarnaast worden de technische installaties aan een kritische inspectie onderworpen.
Voorbereiding
Het voorleggen van facturen (best van een volledig jaar) en kunnen toewijzen van vermogens en draaiuren aan de verschillende verbruikers is een vereiste voor het uitvoeren van de scan.
Inspanningen (tijd)
Een rondleiding van max. 2u
Inspanningen (personeel)
Een personeelslid met (bij voorkeur) enige kennis van de energiebalansen en -facturen van het bedrijf, betrokken bij zowel de voorbereiding als rondleiding.

Output

Algemeen
Na een energiescan heeft uw bedrijf een duidelijk beeld van waar de prioriteiten dienen te liggen wanneer er beslist wordt om het energieverbruik aan te pakken (en van wat er haalbaar kan zijn). Daarbovenop krijgt u een eerste schatting van mogelijke besparingen en investeringskosten. Hierdoor krijgt u een beeld van het rendement van potentile energiebesparende ingrepen. Tenslotte geeft de expert u een overzicht van mogelijke subsidies.